Teknoloji

Apple 5G iPhone’larda 2023’te önemli bir değişikliğe gidebilir

iphone 14

Apple, 2019’da Intel’in akıllı telefonlar için modem geliştiren birimini satın almıştı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre, bu anlaşma meyvelerini 2023’te verebilir. Kuo’ya göre, Apple’ın kendi tasarımı olan 5G yongalarının kullanılacağı ilk iPhone’lar 2023’te satışa çıkacak. Bu iddia doğruysa, Apple’ın en az iki nesil daha 5G modemler için Qualcomm ile çalışmaya devam etmesi gerekiyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor: “Apple’ın kendi tasarımı olan 5G modemlerin en erken 2023’ten itibaren iPhone’larda kullanılmasını bekliyoruz. 5G pazarında üst segment Android telefon satışlarının yavaş ilerlemesi nedeniyle Qualcomm, Apple’dan doğan kaybı giriş segmentiyle telafi yoluna gidebilir.”

Kuo’nun raporu, daha önce Barclays tarafından hazırlanan bir analiz raporuyla da örtüşüyor. Barclays’in analizinde de Apple’ın kendi 5G modemlerini kullanmaya 2023 itibarıyla başlayabileceği belirtilmişti. Apple’ın geliştirme sürecinde yaşadığı sıkıntıları göz önüne alınca hedef tarih olarak 2023’ün belirlenmesine pek şaşırmamak gerekiyor.

Apple, hâlihazırda iPhone 12 serisinde Qualcomm’un X55 5G modemini kullanıyor. Şirketin 2021 ve 2022’de de X60 ve X65 modemleri kullanması öngörülüyor. Apple’ın kendi 5G modemlerini kullanmasının iPhone fiyatlarını aşağıya çekebileceği ve daha fazla telefonda 5G desteği sunabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER