Manşetler

Apple 5.7 inç ekranlı iPhone ile farklı renklere sahip ucuz iPhone’un planlarını yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone’un ekranını büyütebileceğine dair dedikodulara sürekli rastlıyoruz ve bunları genellikle haberleştiriyoruz. Ancak bu sefer çok daha farklı bir iddia ortaya atıldı. Reuters tarafından geçilen habere göre Apple iPhone serisini daha büyük ekranlı, renkli kasalara ve daha düşük fiyata sahip yeni modellerle zenginleştirebilir. Farklı kaynaklardan derlediği bilgileri aktaran Reuters, 4.7 inç ve 5.7 inç ekran büyüklüklerine sahip modellerin değerlendirildiğini kaydetti. Söz konusu büyük ekranlı modeller, Apple’ın karar vermesi hâlinde gelecek yıl piyasaya çıkmaya başlayacak.

iphone-5-inceleme-00021

Düşük fiyatlı modelin birkaç farklı renk seçeneğiyle sunulabileceği ve Apple’ın 99 dolarlık bir fiyat düşündüğü belirtiliyor. Bu fiyatın sözleşmesiz mi, yoksa sözleşmeli fiyat mı olduğu belirtilmemiş, ancak ikinci durum daha mantıklı gibi görünüyor. Her ne kadar ucuz olsa da, Apple’ın üreteceği bir ürünün ABD’de 99 dolarlık çıplak fiyattan satılmasını pek beklememek gerekiyor. Üstelik Apple şu anda ucuz ürün muamelesi gören iPhone 4S’i 99 dolarlık ön ödemeli fiyatla sunuyor.

Kaynaklar Apple’ın planlarının değişebileceğine dikkat çekiyor, bununla birlikte Apple’ın mevcut planında bu yılın sonlarına doğru iPhone 5S’in çıkışının planlandığını, bununla birlikte düşük fiyatlı bir modelin de çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi. iPhone 5S’in parmak izi sensörü içereceği, düşük fiyatlı modelin de beş veya altı farklı renk seçeneğine sahip plastik kasayla çıkacağı öne sürüldü. Apple’ın iPhone 5S’in montajı için Foxconn’u görevlendirdiği, ucuz iPhone’un ise Pegatron’a emanet edildiği Reuters’in kaynakları tarafından dile getirildi.

Daha düşük fiyata sahip bir iPhone haberi geçtiğimiz ocak ayında Wall Street Journal tarafından ortaya atılmıştı. Ayrıca gazete Pegatron’un bu cihazın üretimini üstleneceğini de geçen ay yazmıştı. Bu arada Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz nisan ayında görüntü kalitesi ve pil ömrü gibi hususlar nedeniyle büyük ekranlı bir iPhone üretmeyi düşünmediklerini kaydetmişti.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER