Teknoloji

Apple 27 inç iMac satışlarını sonlandırdı

apple 27 inç imac

Apple en sonunda 27 inç iMac’in satışlarını tamamen durdurdu. Apple’ın Peek Performance etkinliğinin tamamlanmasından hemen sonra Apple Store online mağazasının yeniden açılmasıyla birlikte, Intel işlemcili iMac’lerin sonuncusunun mağazasından kaybolduğu fark edildi.

Aslında bu haber şaşırtıcı sayılmaz. Apple kendi tasarımı yongalarına geçtiğini duyurduğundan beri Intel işlemcili iMac’in günleri sayılıydı. Bununla birlikte, 27 inç iMac, geçen baharda 24 inç M1 iMac’in tanıtıldığı Spring Loaded etkinliğinden sonra bile hâlâ online mağazada mevcut durumdaydı. Ancak bu, mantıklı bir seçimdi. Çünkü o zamanlar, daha büyük bir masaüstü ekranı isteyen insanlar için, çok yüksek fiyatlı Pro XDR Display dışında başka bir seçenek yoktu.

Artık Studio Display geldiğine göre 27 inç iMac’i etrafta tutmak için daha az neden var gibi görünüyor. Studio Display, 27 inç ekranda 5K çözünürlük sunarken buna bir de 12 megapiksel ultra geniş kamera ekliyor. Bunların hepsini 2020 model iMac’in ekran ve kamera tarafındaki teknik özelliklerine yapılan yükseltmeler olarak da düşünebiliriz.

Yine de, Türkiye fiyatı 22 bin 499 TL’den başlayan 24 inç iMac ile Studio Display ile eşleştirilmiş bir M1 Mac mini veya Mac Studio arasında büyük bir fiyat boşluğu var. Birincisi 11 bin 799 TL’den, ikincisi ise 35 bin 999 TL’den başlıyor. Apple’ın Apple Silicon ile güçlendirilmiş daha büyük ekranlı bir iMac çıkaracağına dair söylentiler var, ancak bunun ne zaman geleceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

Bu arada 27 inç iMac, piyasada var olan Intel işlemcili son Mac değildi. Apple hâlâ Mac Pro’yu ve Intel işlemcili Mac mini’yi, en azından şu an için piyasada tutmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER