Teknoloji

Apple 2013 model Mac bilgisayarlarda yer alacak 802.11ac Wi-Fi yongaları için Broadcom ile birlikte çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bir sonraki Mac serisi tahmin ediyoruz ki yine ilgi çekici yenilikler barındıracak. Bunların arasında 802.11ac “Gigabit Wi-Fi” teknolojisi sayesinde yüksek hızlı ağ bağlantısına olanak sağlayacak bir kablosuz yonga da bulunabilir. İddialara göre Apple kablosuz yonga şirketi Broadcom ile 802.11ac Wi-Fi yongalarının tedariği için anlaştı. Bu yeni Wi-Fi yongaları sayesinde 2013’te çıkacak Mac’ler çok daha sağlam ağ yeteneklerine kavuşacak.

802.11ac Wi-Fi teknolojisi daha yüksek hız ve kapasite, geniş kapsama alanı ve iyileştirilmiş güç verimliliği sunuyor. Şu andan birçok kablosuz ağ destekli cihazda yer alan 802.11n protokolü 450 Mbps’ye kadar hızda bağlantılara izin verirken 802.11ac’de minimum bağlantı hızı 450 Mbps ve bu hız 1.3 Gbps’ye kadar yükselebiliyor.

Broadcom şu anda piyasada bulunan sayılı 802.11ac yongaset üreticileri arasında bulunuyor. Bu yongasetler genellikle akıllı telefon, tablet ve ağ yönlendirici cihazları için üretiliyor. Bazı üreticiler son günlerde 802.11ac destekli dizüstü bilgisayarları tanıtmaya başladı, ancak dizüstü bilgisayarların bu ağ protokolünü desteklemesi henüz o kadar da yaygın değil.

Anonim kaynaklara göre 802.11ac Wi-Fi yongası hâla geliştirme aşamasında, anlayacağınız henüz ortada somut bir ürün yok. Ancak her şey takvime bağlı şekilde ilerlerse yeni yongalar bir sonraki nesil Mac bilgisayarlar çıkmadan önce dağıtıma çıkmış olacak.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER