Teknoloji

App Store Türkiye fiyatları Dijital Hizmet Vergisi nedeniyle artıyor

apple app store türkiye

App Store şu sıralar daha çok büyük uygulama geliştiricileriyle Apple arasında yaşanan komisyon tartışmaları ve hukuki davalarla gündemde bulunuyor. Ancak biz Türkiye’deki kullanıcıların da aralarında olduğu çeşitli tüketicileri ilgilendiren önemli bir gelişme daha var. Aynı zamanda bu durum Türkiye’deki ve ilgili ülkelerdeki geliştiricileri de yakından ilgilendiriyor.

Uygulama satışları ve uygulama içi satışları giderek daha fazla ülkenin vergi kanunlarına tabi hâle geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de satışan dijital içeriklerden KDV alınmaya başlanmasıyla birlikte bu durum App Store’un da aralarında olduğu çeşitli mağazalara fiyat artışı olarak yansımıştı. Yakın zamanda yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi ile ilgili kanuna bağlı olarak bir fiyat artışı daha gerçekleşiyor.

App Store Türkiye fiyatları yüzde 7.5 Dijital Hizmet Vergisi nedeniyle artıyor

Türkiye ile birlikte Şili, Meksika ve Suudi Arabistan’da App Store içerik fiyatlarında artış olacak. Bu durumda uygulamaların veya uygulama içi ürünlerin fiyatlarında zam göreceğiz. Apple tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de mevcut yüzde 18’lik KDV’ye ek olarak yüzde 7.5’lik dijital hizmetler vergisinin de fiyatlara yansıtılacağını açıkladı.

Bu arada aynı sayfada Apple; Almanya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık’taki App Store gelirleriyle ilgili bir bilgi de paylaştı. Her ne kadar bu ülkelerde fiyatlarda değişiklik olmasa da, vergi oranlarındaki değişiklikler geliştiricilere yansıtılacak. Örneğin Almanya’da KDV’nin düşmesi nedeniyle geliştiricilerin cebine daha fazla para girecek.

Apple’ın belirttiğine göre yeni App Store fiyatları önümüzdeki birkaç gün içinde yürürlüğe girecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER