Teknoloji

iOS 10.3 ile birlikte App Store kullanıcı yorumlarına cevap verme imkanı geliyor

app store kullanıcı yorumları

app store kullanıcı yorumlarıApple’ın iOS ve Mac uygulama mağazalarındaki kullanıcı yorumları daha fazla şekilde karşılıklı sohbete açık hâle geliyor. Apple geliştiricilere gönderdiği bilgiyle birlikte, iOS 10.3’ten itibaren gelen yorumlara cevap verebileceklerini, bu cevapların da diğer kullanıcıların görebileceği şekilde herkese açık olacağını söylüyor. Aynı yaklaşım Mac App Store için de geçerli olacak.

Şu anda geliştiricilerin uygulamalarına veya oyunlara uygulama mağazaları üzerinden gelen yorumlara doğrudan cevap verme imkanı bulunmuyor. Bu da onların yorum bırakanlarla e-posta, sosyal medya veya diğer kanallar üzerinden iletişime geçmesini gerektiriyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/823962361438552064

Ayrıca Apple son kullanıcı uygulama puanlama ve uygulamalara yorumda bulunma işlevlerini de yeniden düzenliyor. iOS 10.3 ile birlikte gelecek yenilikler arasında, uygulamadan ayrılmadan bir uygulamaya puan verebilmek olacak. Böylelikle bir uygulamaya puan vermek için App Store’a gitme zahmetinde bulunulmayacak. Hiç şüphesiz bu durum, uygulamalara verilen kullanıcı puanlarının önemli oranda artmasını sağlayacaktır. Uygulama içi puanlama deneyimi aşağıdakine benzeyecek:

 

Bu yenilik uygulamalara daha fazla geri bildirimde bulunulmasını sağlayacak olsa da, uygulamalarda gördüğümüz “uygulamamızı puanlayın” şeklindeki bildirim pencerelerinin biraz daha artmasına neden olabilir. Ancak standartlaşmış bir yaklaşım geliştiren Apple, bu açılır pencereleri görmekten hoşlanmayan kullanıcılara bunları gizleme imkanı sunacak. Bu pencereleri tamamen kapatmak mümkün olacak.

Apple iOS 10.3 beta sürümlerinden ilkini yayınladı. Yenilikler arasında kayıp AirPods’lar için iPhone’umu Bul uygulaması desteği de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER