Teknoloji

App Store fiyatları birçok ülkede döviz kurundaki artış nedeniyle zamlandı

app store fiyatlari

Apple, App Store geliştiricilerine bir e-posta göndererek Kanada, İsrail, Meksika, Yeni Zelanda, Rusya, Singapur ve Güney Afrika’daki uygulama fiyatlarının döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle zamlandığını açıkladı. Zamlı fiyatlar, 72 saat içinde bu ülkelerdeki App Store kullanıcılarının karşısında olacak. Halihazırda App Store üzerinden bir aboneliği bulunan kullanıcılar ise aboneliklerinin yenilenmesinden önce zamlı fiyatlar konusunda bilgilendirilecek. Rusya ve Güney Afrika’daki kullanıcıların ise yeniden abone olma işlemlerini manuel olarak gerçekleştirmesi gerekecek.

Apple, Kanada ve Yeni Zelanda’da App Store fiyatları için alternatif paketler oluşturdu. Söz konusu alternatif paketler, özellikle uygulama içi satın almalar gibi küçük işlemler için oldukça faydalı olarak değerlendiriliyor. Söz konusu alternatif fiyatlar, Amerikan dolarına çevrildiğinde 20 cent gibi oldukça küçük rakamlara tekabül ediyor.

Romanya App Store fiyatları için herhangi bir değişim söz konusu olmasa da, bölgesel katma değer vergisindeki artış nedeniyle geliştiricilerin de kârının artması öngörülüyor. Türkiye’deki uygulama fiyatlarında ise şu an için herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER