Teknoloji

Apple’ın perakende şefi Angela Ahrendts nisan ayında şirkete veda edecek

Angela Ahrendts 5 yıl süren Apple macerasına nokta koyuyor. Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada, perakende şefinin nisan ayında şirkete veda edeceği belirtildi. Apple’a 2014’ün ilkbaharında katılan Ahrendts, daha öncesinde ünlü giyim markası Burberry‘de CEO olarak görev yapıyordu.

Ahrendts’in koltuğunu devralacak isim de açıklandı. Hâlihazırda Apple’ın insan kaynakları şefi olan Deirdre O’Brien, fiziksel ve çevrimiçi mağaza operasyonlarının başına geçecek. O’Brien, insan kaynakları birimini yönetmeyi de sürdürecek. Tecrübeli yönetici, 30 yıldır Apple’da görev yapıyor.

O’Brien şimdiden Apple’ın üst düzey yönetim sayfasında perakende şefi olarak gösteriliyor. Bu da Ahrendts’in mevcut görevini şimdiden bırakmış olabileceğini gösteriyor. Apple tarafından yapılan basın açıklamasında da bu algıyı kuvvetlendirecek ibareler yer alıyor.

 

Ahrendts’in 5 yıl önce Apple’a katılması sürpriz olarak değerlendirilmişti. Tecrübeli yöneticinin Burberry’nin tepesindeki koltuğunu bırakıp Apple’a gelmesi tuhaf bir tercih olarak nitelenmişti. Cupertino merkezli şirket o dönemde Apple Watch’u çıkarmaya hazırlanıyordu ve akıllı saatini aynı zamanda bir moda ürünü olarak etiketlemek istiyordu. Ancak şirket kısa süre içinde bu hedeften vazgeçmiş ve Apple Watch’u geniş odaklı bir tüketici ürünü olarak konumlandırma yoluna gitmişti.

Angela Ahrendts görev süresinde Apple mağazalarını yenilemiş ve şirketin merkezi mağazalarının bir tür “şehir meydanı” olarak görülmesi için çalışmıştı. Apple’dan yapılan açıklamada Ahrendts’in “yeni kişisel ve profesyonel arayışlar” nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi. Kimi çevreler tarafından Cook’un ardından Apple CEO’luğuna en uygun isim olarak değerlendirilen Ahrendts’in özlediğini söylediği moda dünyasına dönebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER