Teknoloji

Android Wear 2.0’ın çıkışı gelecek yılın başlarına ertelendi

android wear 2.0

android wear 2.0Google Android Wear 2.0’ın üçüncü ön izleme sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Aynı zamanda yazılımın son kullanıcılar için yayınını da ertelediğini duyurdu.

Bu ayın başında LG, Lenovo ve Huawei gibi üreticilerin yeni Android Wear akıllı saatlerini 2016 yılı içinde hazır edemeyecekleri şeklinde haberler çıkmıştı. Tüketici talebinin istenen seviyede olmadığı için şirketlerin yeni ürünler için pek de acele etmediği şeklinde yorumlara rastlamıştık. Google’ın Android Wear 2.0’ı bu sonbaharda çıkarması bekleniyordu. Ancak onu çalıştıracak, ya da en azından gösterimini yapacak yeni bir akıllı saat olmadıktan sonra, çıkışı da anlamlı görünmüyor.

Mountain View şirketi, giyilebilir cihazlara özel işletim sisteminin akıllı saatlere özel versiyonunun 2017’nin başlarına kadar çıkmayacağını açıkladı. Google bunun yaratacağı olumsuz etkiyi aza indirmek amacıyla, üçüncü ön izleme sürümünü de yayınladı. Yeni sürümde Google Play Store da bulunuyor. Böylelikle uygulamaları akıllı telefon üzerinden sıralamak yerine doğrudan akıllı saatlere indirmek mümkün oluyor.

Bu Play Store entegrasyonu sayesinde akıllı saate paralı ürünler, beta test ürünleri indirmek mümkün olacak, kullanıcılar tavsiye edilen uygulamaları görüntüleyebilecek, istedikleri uygulamayı özel olarak arayıp bulabilecekler. Üstelik bunları telefon üzerinden akıllı saate göndermeden, doğrudan saat üstüne indirmek de mümkün olacak. Böylelikle geliştiriciler, sadece Android Wear akıllı saatler üzerinde çalışacak uygulamalar geliştirebilecekler.

Google Play Store erişiminin ötesinde, ilk olarak mayıs ayındaki I/O 2016 etkinliğinde ön gösterimi gerçekleştirilen Android Wear 2.0, yeni bir kullanıcı arayüzü getiriyor. Komplikasyonlar olarak adlandırılan görsel bileşenler saat yüzleri içinde kullanılabiliyor. Mesajlaşma için yeni bir klavye ve dahası da Android Wear 2.0’da mevcut.

Google gelecek Android Wear sürümünün ne zaman yayınlanacağına dair kesin bir tarih vermekten kaçınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER