Teknoloji

Android TV’ye 600’den fazla yeni uygulama eklendi

android-tv-play-store-050615

Chromecast Google’ın TV konusundaki en iyi teklifi olmaya devam ederken, geçtiğimiz yıl Google I/O’da tanıtılan Android TV’nin kendisine bir zemin oluşturmakta zorlandığı görülüyor. Ancak bu sıkıntılar Google’ın Android TV’yi arka plana atmasına neden olmuyor. Android TV’de yapılan son güncellemeyle Nexus Player gibi Android TV yüklü cihazlara 600’den fazla yeni uygulama eklendi.

Android TV için oluşturduğu Play Store’u güncelleyen Google; spor, oyun ve haber gibi pek çok konuda yeni uygulamalara ulaşmayı mümkün kıldı. Söz konusu içerikler arasında tarama yapmak isteyenler, Google’ın sunduğu 20 koleksiyondan faydalanabilecek. Şirket geçtiğimiz hafta gerçekleşen I/O 2015’te de Android TV Kanalları özelliğini duyurmuş ve kullanıcıların geleneksel TV kanallarının içeriklerine ek olarak, Huffington Post ve TED gibi kaynaklardan video içeriklerine ulaşmasının önünü açmıştı.

Android TV’yi erişilebilir bir platforma dönüştürme konusunda Google’ın önünde halen uzun bir yol bulunuyor. Rakiplerinden Roku’nun uygulama sayısı 2 bini aşarken, Amazon’un Fire TV’si de kısa süre önce 600 yeni kanala kavuşmuştu. Apple’ın internet TV servisinin çıkışını ertelediğine dair haberler ise Google’ı sevindirecek cinsten.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER