ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Kasım 2019

samsung galaxy a70
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sonbaharla birlikte akıllı telefon piyasası da epey hareketlendi. Üreticiler yılın ikinci yarısına özel modellerini art arda piyasaya sürüyor. Bu nedenle seçenekler epey fazla. Buna bir de kasım ayında yapılan kampanyaları eklediğinizde, uygun fiyata satın alabileceğiniz pek çok farklı Android telefon seçeneği bulunuyor.

Bu satın alma rehberi yazımızda farklı fiyat aralıklarında, satın alabileceğiniz Android telefon tavsiyelerini listeliyoruz. 1000-2000 TL, 2000-3000 TL, 3000-4000 TL ve 4000 TL üstü segmentlerde farklı 10 modelin listelemesini bu rehber yazıda yapıyoruz.

Redmi 7A

Redmi 7A
Redmi 7A

Eğer hem 1000 TL’nin altında fiyata sahip hem de çok eski olmayan bir Android telefon istiyorsanız, o hâlde Redmi 7A sizin için uygun bir seçim olabilir. Xiaomi’nin Redmi markasının bir ürünü olan 7A, kullanıcılara optimum performansı ve düzgün tasarımı 1000 TL’nin altında fiyattan sunuyor. 5.45 inç 720p IPS LCD ekran makul bir görüş sunarken Snapdragon 439 işlemci de günlük işler için fazlasıyla yeterli olacaktır. 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafızanın yanı sıra micro SD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor.

Kamera tarafında ise Redmi 7A’da tek bir kamera var, o da 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kamera ile günlük hayatta karşınıza çıkacak ilginç sahneleri veya olayları rahatlıkla kayıt altına alabilirsiniz. Arka kamera ile 1080p video kaydı yapılabiliyor. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü ve 1080p video kaydı yapabilen bir selfie kamerası bulunuyor.

Android 9 Pie ile yüklü olarak gelen Redmi 7A’da Xiaomi’nin özelleştirilmiş MIUI 10 kullanıcı arayüzü çalışıyor.

Huawei Y5 2019

Huawei Y5 2019
Huawei Y5 2019

Huawei’nin giriş segmentinde konumlanan üyesi Y5’in 2019 versiyonu, 1200 TL civarında bir fiyattan makul bir Android telefon sahibi olma fırsatı sunuyor. Bu telefonda 5.71 inç, 720p çözünürlüklü ekran bulunuyor. Ekran 19:9 ile ince ve uzun yapıda ve Redmi 7A’ya göre daha dar bir ekran çerçevesi bulunuyor. IPS LCD ekran yeterli bir görsel deneyim sunacaktır.

İşlemci tarafına baktığımızda MediaTek’in Helio A22 işlemcisini görüyoruz. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızanın yanı sıra depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor. Huawei Y5 2019’da Android 9 Pie çalışıyor ve bunun üstünde de EMUI 10 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Google uygulamaları ve servisleri yüklü olarak geliyor. Şu anda güncellemelerin ulaştırılması konusunda da bir sıkıntı bulunmuyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise arkada 13 megapiksel kameranın bulunduğunu görüyoruz. Kameranın diyafram değerinin büyüklüğü, düşük ışıkta nispeten daha iyi performans göstereceğini ortaya koyuyor. Önde yer alan selfie kamerası ise 5 megapiksel çözünürlük ve yeterli diyafram açıklığı ile bu fiyat segmentindeki bir telefon için kabul edilebilir sonuçlar ortaya koyacaktır.

Redmi 8

Redmi 8
Redmi 8

Xiaomi’nin ekim ayında duyurusunu gerçekleştirdiği Redmi 8, giriş segmentinde bir telefon arayanlar için en yeni seçeneklerden bir tanesi oluyor. Bu telefonu Redmi 7A gibi kardeşlerinden ayıran en önemli fark 6.22 inç ile daha büyük ekran taşıması oluyor. Ekran çözünürlüğü 720p, bu durum daha düşük bir piksel yoğunluğu anlamına geliyor. 19:9 görüntü oranı ile karşımızda ince ve uzun, aynı zamanda daha ince ekran çerçeveli bir telefon bulunuyor. IPS LCD ekran yeterli parlaklığa ve görüş açılarına sahip.

Redmi 8 de tıpkı Redmi 7A gibi Snapdragon 439 ile birlikte geliyor. Telefonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza varken microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor. Android 9 Pie ile yüklü olarak gelen telefonda Xiaomi’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün en son versiyonu MIUI 11 çalışıyor. Bu da kullanıcıların Xiaomi tarafından en son yazılım özelliklerine sahip olacağını gösteriyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arkada iki adet kamera var. 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, f/1.8 diyafram açıklığıyla düşük ışıkta iyi fotoğraflar vadediyor. Aynı zamanda 2 megapiksel derinlik sensörü de portre çekimlerde alan derinliği efektinin daha iyi şekilde verilmesini sağlayacaktır. Önde ise 8 megapiksel, f/2.0 selfie kamerası var. Bu kamera da kullanıcıları memnun edecek çekimler yapacaktır. Hem ön hem de arka kamera ile 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Meizu Note 9

meizu note 9

Bütçesi 1500-2000 TL arası telefonlar için uygun olanlar için Meizu Note 9, fiyat-performans oranı yüksek bir telefon olarak tavsiye edilir. Bu yılın başlarında tanıtılmış bir telefon olan Meizu Note 9, 6.2 inç 1080p çözünürlüklü IPS LCD ekranıyla, bütçeyi fazla zorlamadan Full HD+ çözünürlüklü bir ekran kullanma imkanını veriyor. IPS LCD panel de iyi bir görsel deneyim sunacaktır.

Telefonda Snapdragon 675 işlemci var. 1700 TL civarında fiyata sahip olan versiyonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvasının olmaması bazı kullanıcılar için bir dezavantaj olabilir. Android 9 Pie ile yüklü gelen telefonda Meizu’nun Flyme adı verilen özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü mevcut.

Kamera tarafına baktığımızda bu telefonun 48 megapiksel, f/1.7 diyafram açıklıklı ana kameraya ve 5 megapiksel derinlik sensörüne sahip olduğunu görüyoruz. Kameranın kağıt üstündeki özelliklerine baktığımızda, iyi bir düşük ışık performansı sunacağını söyleyebiliriz. Portre çekimlerde de fena olmayan sonuçlar verecektir. Önde de 20 megapiksel çözünürlüklü kamera var. Meizu Note 9, fiyatına göre yüksek kamera özellikleriyle dikkat çeken bir Android telefon seçeneği oluyor.

Alcatel 3X 2019

alcatel 3x
Alcatel 3X (2019)

Alcatel’in IFA 2019’da duyurusunu gerçekleştirdiği bir telefon olan Alcatel 3X 2019, uygun fiyata büyük ekranlı bir telefon isteyenlerin ilgisini çekebilir. 6.52 inç ekranlı telefonun 720p çözünürlük değeriyle geliyor olması bazı kullanıcıların kafalarında soru işareti oluşturabilir. Ancak 269 ppi piksel yoğunluğu ile bu ekran çoğu kullanıcı için yeterli keskinliği ve netliği sunacaktır. IPS LCD teknolojisinin kullanılması da geniş görüş açıları demek.

Alcatel’in bu telefonda işlemci seçimi 16nm tabanlı Helio P23 işlemci oluyor. Sekiz çekirdekli bu işlemci günlük işler için yeterli olacaktır. Ancak çok da fazlasını beklememek gerekiyor. 1700 TL civarında fiyata sahip olan modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Ayrıca Android 9 Pie ile yüklü olarak geliyor.

Kamera tarafına baktığımızda, Alcatel 3X 2019’un arkasında 16 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörünün bulunduğunu görüyoruz. Arka kamera sistemiyle 1080p Full HD çekim yapılabiliyor. Önde de 8 megapiksel selfie kamerası mevcut. Kağıt üstünde kamera sistemi makul görünüyor. Tüm paket olarak değerlendirildiğinde de fiyatının karşılığını veren bir ürün gibi görünüyor. Ancak Meizu Note 9 ile karşılaştırıldığında o telefonun ekranı ve daha yüksek çözünürlüklü ön ve arka kameralarıyla daha tercih edilesi durduğunu da belirtmek gerekiyor.

Oppo A9 2020

oppo a9 2020
Oppo A9 2020

Oppo’nun reklamlarında Sıla’ya yer verdiği Oppo A9 2020, kamera özellikleriyle ön plana çıkarılan bir orta segment Android telefonu oluyor. 6.5 inç IPS LCD ekranı yeterli parlaklığa sahip. 720p çözünürlüğe sahip olması kafalarda soru işareti oluştursa da, gerçekleştirdiğimiz incelemede de belirttiğimiz gibi, ekranın keskinliği ve netliği gayet iyi. Bizi şaşırttığını söylemeliyiz, özellikle de YouTube videolarında. Çift hoparlörünün ve güçlü bir ses çıkışının olması da multimedya deneyimini artırıyor.

Telefonda Snapdragon 665 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza yer alırken microSD kart yuvasını da görüyoruz. Performansı günlük işler için gayet yeterli, Android kullanıcı arayüzünde de takılma yok. PUBG Mobile gibi oyunları da düşük grafik kalitesinde de olsa oynatabiliyor. 5000 mAh kapasiteli pili de iki güne varabilen çalışma süresi sunuyor. Bu da önemli artıları arasında yer alıyor.

İddialı olduğu kamera tarafına baktığımızda ise, arkada 48 megapiksel, f/1.8 diyaframlı ana kamerayı görüyoruz. Buna 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Bu kamera sistemi genel olarak iyi işler çıkarıyor. Düşük ışık performansı da ortalamanın üstünde sayılır. 4K video kaydı yapabilmesi de artılar arasında. Öndeki 16 megapiksel kameranın da iyi selfie fotoğraflar çektiğini söyleyebiliriz.

Oppo A9 2020’nin artılarından bir tanesi de şık tasarımı oluyor. Oppo, Reno serisindeki tasarımın bazı unsurlarını bu telefona aktarmış. Parlak ve renk geçişli, ışık oyunlu arka yüz epey hoş görünüyor. 2699 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı var.

Redmi Note 8 Pro

redmi note 8 pro
Redmi Note 8 Pro

Şu sıralar en çok konuşulan telefonlardan bir tanesi Redmi Note 8 Pro. 2699 TL’lik satış fiyatına sahip olan bu telefon kullanıcılara yüksek fiyat-performans oranı vadediyor. Kağıt üstünde bir kullanıcının akıllı telefondan beklediği başlıca özellikler bu telefonda yer alıyor.

6.53 inç IPS LCD ekran 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip. Yüzde 85’e varan ekran-gövde oranı var. 500 nit maksimum ekran parlaklığı ve HDR desteği de önemli artılar arasında bulunuyor. Telefonda MediaTek Helio G90T işlemci var. MediaTek’in 12nm tabanlı işlemcisi sekiz çekirdeğe sahip. Bunlardan iki tanesi daha yüksek performans gerektiren işler için yerleştirilmiş. 2699 TL’lik modelde 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvasıyla telefonun depolama alanını da genişletmek mümkün.

64 megapiksel çözünürlüklü ana kamerasıyla Redmi Note 8 Pro’nun fiyat segmentindeki diğer ürünlerden ayrıldığını görüyoruz. Ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik kamerası da bulunuyor. 4K video kaydı da yapıyor. Önde de 20 megapiksel selfie kamerası mevcut. 4500 mAh gibi yüksek pil kapasitesi de artıları arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy A70

samsung galaxy a70
Samsung Galaxy A70

Samsung’un yaza girilirken Türkiye piyasasına kazandırdığı bir Android telefon olan Galaxy A70, şu sıralar en çok ilgi gören Samsung telefonlarından bir tanesi. 3000 TL civarında bir fiyattan bulmanın mümkün olduğu bu telefon, 6.7 inç 1080p Super AMOLED ekranıyla iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. Ekranın üst kısmında damla çentik bulunsa da, bunun görsel deneyime pek fazla olumsuz etkisinin bulunmadığını söyleyebiliriz.

Galaxy A70’in gövdesi plastik olsa da, verdiği hissin daha üst segment Samsung telefonlarını andırdığını söylemek yanlış olmaz. Bu gövde 4500 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile ev sahipliği yapıyor. Pil, bir günü rahatlıkla götürüyor. Snapdragon 675 işlemci günlük işler için yeterli, aynı zamanda çoğu kullanıcıyı tatmin edecek bir oyun performansı da sunacaktır. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonda microSD kart yuvası da mevcut.

Kamera tarafına baktığımızda 32 megapiksel ana kameranın f/1.7 diyafram değerine sahip olduğunu görüyoruz. Bunun yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü var. 4K video kaydı da mevcut. Galaxy A70 ile çekilen fotoğraflar da gayet memnun edici görünüyor. Önde bulunan 32 megapiksel selfie kamerası da iyi işler çıkarıyor. Samsung’un teknik servis tarafındaki yaygınlığı ve güvenilirliği de Galaxy A70’in en önemli artılarından bir tanesi sayılabilir.

Xiaomi Mi 9T

xiaomi mi 9t

Xiaomi’nin yaz başında duyurusunu gerçekleştirdiği ve Türkiye’de satışa sunduğu bir model olan Mi 9T, yüksek fiyat-performans oranına sahip olan bir diğer Xiaomi modellerinden bir tanesi oluyor. Telefonun 6.39 inç ekranın AMOLED olması önemli artılardan bir tanesi. 1080p çözünürlük desteği de bir diğer önemli noktalardan. HDR desteğinin bulunması da iyi bir multimedya deneyimine işaret. Tabii ki her şeyden önemlisi, bu telefonun çentikle veya delikle bölünmeyen bir tam ekran sunuyor olması.

Kamera tarafına baktığımızda bu telefonun arkasında 48 megapiksel kameranın bulunduğunu görüyoruz. 8 megapiksel telefoto ve 13 megapiksel ultra geniş açılı kameralar da var. 2 kat optik yakınlaştırma desteği ve düşük ışık performansı bu telefonun kamera sisteminin öne çıkan yanları arasında sayılabilir. 4K video kaydı da mevcut. 20 megapiksel selfie kamerası ise motorlu açılır mekanizmaya yerleştirilmiş. Bu kamera da 1080p Full HD video kayıt desteği sunuyor.

Snapdragon 730 işlemciyle gelmesi bu fiyattaki telefonun güçlü yanlarında biri olarak nitelendirilebilir. 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var, ancak microSD kart yuvası bulunmuyor. Şık tasarıma sahip görünen bu telefonun 4000 mAh kapasiteli pilinin bulunması da önemli artıları arasında bulunuyor.

TCL Plex

tcl plex ön inceleme
TCL Plex

TCL’in kendi markasını taşıyan ilk Android telefonu olan TCL Plex, IFA 2019’da tanıtılmıştı. Telefon bu ayın başlarında Türkiye’de satışa sunuldu. 3499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı bulunuyor. Bunun karşılığında kullanıcılara 6.53 inç, 1080p IPS LCD ekran sunuluyor. Ekranın HDR desteğine sahip olması ve NXTVISION olarak adlandırılan bir teknolojiyle SDR görüntüleri de HDR’ye çevirmesi bir artı sayılır. Multimedya deneyimi açısından bu telefon epey elverişli görünüyor.

Snapdragon 675 işlemci barındıran TCL Plex’te 128 GB dahili hafıza ve 6 GB RAM var. microSD kart yuvası da 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor. Arkada parmak izi okuyucusu da mevcut. 3820 mAh kapasiteli pili ise fiyat segmenti için düşük sayılabilir. Daha düşük fiyatta çok daha yüksek pil kapasitesine sahip modeller bulmak mümkün.

Arkada üç adet kamera bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü kamera düşük ışıkta iyi fotoğraflar vadediyor. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de bu ana kameraya eşlik ediyor. TCL Plex’in kullanışlı bir kamera uygulaması da bulunuyor. Arka kamera sistemi ile 4K video kaydı yapmak mümkün. Önde de 24 megapiksel ile yüksek çözünürlüklü bir selfie kamera var. Bu kameranın f/2.0 diyafram değeri de düşük ışıkta bile makul işler çıkarabileceği anlamına gelebilir.

TCL Plex’in cam ve metal birleşimi tasarımı epey şık görünüyor. Tasarımıyla ilk etapta beğenimizi kazanmış bir ürün.  Android 9 Pie ile yüklü geliyor, bunun üstünde özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü var. Kullanıcı arayüzünün dikkat çeken en önemli unsuru uygulama çekmecesinin kategorilere ayrılmış olması. Bu da düzeni seven kullanıcıların hoşuna gidecektir.

TCL Plex’in kağıt üstünde düzgün özellikleri var. Ancak pil kapasitesi, ana kamera ve bunun gibi bazı alanlarda daha düşük fiyatlı Redmi Note 8 Pro’nun daha iyi görünen imkanlar sunması Plex’in işini biraz zorlaştıracaktır.

İLGİLİ HABERLER