Manşetler

Android tabanlı Zeen tablet ve Zeus yazıcıdan oluşan HP PhotoSmart eStation C510 hakkında detaylar

HP’nin Android tabanlı Zeus / Zeen yazıcı/tablet kombinasyonunun ne olduğuna dair soru işaretleri Engadget’ın ulaştığı HP ürün dökümantasyonuyla biraz olsun giderildi. HP Photosmart eStation C510 adıyla piyasaya sunulacak yazıcı Zeen adı verilen kapasitif dokunmatik ekranlı, Android 2.1 ile çalışan ve HP’nin özelleştirilmiş arayüzüne sahip olan bir tabletten ve Zeus adı verilen bir yazıcıdan oluşuyor.Yazıcı diğer birçok model gibi temel fonksiyonları yerine getiriyor. Ancak Zeen tablet Zeus’a yerleştirildiğinde internetten yazdırma, Barnes & Noble NOOK e-kitap mağazası erişimi gibi web tabanlı işlevler aktif hâle geliyor.

Zeen’deki e-kitap içeriğini Zeus üzerinden arada hiçbir bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymadan yazdırabilirsiniz. Ne yazık ki, HP Zeen’i genel kulanım amaçlı bir tablete dönüştürmeyi planlamıyor. Bu tablette Gmail uygulaması ya da Android Market bulunmuyor, Android özelleştirilmiş arayüze hapsedilmiş. Sadece web tabanlı yazdırma servisi ve Facebook, Yahoo ve Snapfish gibi önceden yüklenmiş uygulamalar kullanılabiliyor.

Öte yandan ilk izlenimler tablet donanımının da o kadar iyi olmadığı yönünde. Zeen’de kapasitif dokunmatik tuşlar, SD kart yuvasu yer alıyor, video oynatmayı destekliyor ve bazı prototiplerde web kamerası bulunuyor. Ancak dokunmatik ekranın doğruluğunun zayıf olduğu belirtiliyor. Ayrıca HP’nin dikkatini webOS’e yoğunlaştırdığını düşünecek olursak bu tabletin Froyo ile güncellenmesi ihtimali de oldukça düşük.

Zeen/Zeus ikilisi 399.99$’lık satış fiyatına sahip olacak ve 20 Eylül’de yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor. Ayrıca Zeen’e ayrıyeten sahip olmak mümkün olacak. Ürünlerin tekil fiyatlarıysa henüz açıklanmış değil.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER