Teknoloji

Android P’nin muhtemel resmi lansman tarihi ortaya çıktı

android p beta 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android p beta 3Google Android P için dördüncü ve son beta sürümünü geçtiğimiz ay yayınlamıştı. Şirket, Android 9.0’ın tamamlanmış hâlinin Google Pixel cihazlarına gelişi içinse yılın üçüncü çeyreğini işaret etmişti.

Ünlü duyumcu Evan Blass, Android 9.0’ın tamamlanmış hâlinin 20 Ağustos’ta yayınlanacağının ipucunu veren bir paylaşım yaparak heyecan dozunu biraz daha artırdı. Google’ın geçtiğimiz yıl Android O’yu 21 Ağustos’ta yayınladığı düşünülünce söz konusu tarih kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Android P için ilk beta sürümü Google’ın I/O 2018 geliştirici konferansında yayınlanmıştı. Şirket ilk geliştirici ön izlemesini ise mart ayında paylaşmıştı. Söz konusu ön izleme sürümünde çentik desteği, geliştirilmiş mesajlaşma deneyimi, çoklu kamera, HDR VP9 Video, HEIF görüntü sıkıştırma desteği gibi özellikler sunulmuştu. Mayıs ayında yayınlanan beta sürümü ise kullanıcıya göre kendisini ayarlayabilen pil ve hareket desteğini getirmişti.

Android P’nin açılımının da 20 Ağustos tarihinde gün yüzüne çıkması muhtemel görünüyor. Bu konuda Google’dan henüz bir işaret gelmese de, bir süre önce şirketin Pistachio (Antep Fıstığı) veya Pistachio Ice Cream (Antep Fıstıklı Dondurma) isimlerini tercih edebileceği iddia edilmişti.

İLGİLİ HABERLER