Manşetler

Android P için ilk geliştirici ön izleme sürümü mart ayında yayınlanabilir

Google’ın geleneksel geliştirici konferansı I/O, bu yıl kapılarını 8 Mayıs tarihinde açacak. Ancak şirket Android P için ilk geliştirici ön izleme sürümünü yayınlama konusunda mayıs ayını beklemeyecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl Android O’nun ilk geliştirici ön izlemesini 1 Mart tarihinde yayınlayan şirketin bu yıl da benzer bir takvimi takip edebileceği söyleniyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass’a göre, en yeni Android versiyonu için hazırlanan ilk geliştirici ön izlemesi mart ayının ortasında yayınlanacak. Google’ın nihai sürümden önce kaç adet geliştirici ön izlemesini kullanıcılara ulaştıracağı bilinmiyor. Şirketin geçtiğimiz yıllarda geliştiriciler için yayınladığı ön izlemelerin sayısı beşi bulmuştu.

Google’dan henüz resmi bir duyuru gelmese de, yeni Android sürümünün getireceği yenilikler hakkındaki öngörü ve dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Çentik desteği ve telefon görüşmesinin kaydı konusunda karşı tarafı uyarmak, konuşulan öngörüler arasında öne çıkıyor.

Google, Android P için hazırladığı ilk ön izleme sürümünü öncelikli olarak en yeni akıllı telefonlarına ulaştırmayı seçebilir. Pixel ve Pixel 2 serisi telefonları, daha sonraki sürümlerde diğer telefonların izlemesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER