Teknoloji

Android P Büyüteç ile kopyala-yapıştır yapmayı kolaylaştıracak

android p yenilikleri

android p yenilikleriAndroid kullanıcıları için kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak istedikleri kelimeleri seçmek ve bunların üstünü taramak kimi zaman oldukça zor olabiliyor. Hâli hazırda bir metin üzerinde tarama yapmak için bir kelimenin üzerine parmağı uzun süre basılı tutmak ve “Kopyala, Ara, Hepsini Seç” gibi seçeneklerin bulunduğu çubuk üzerinden bir seçim yapmak gerekiyor. Bu işlem mevcut alternatifler arasında en iyilerinden biri olarak değerlendirilse de, Google Android P ile birlikte yeni bir yöntem sunmaya hazırlanıyor.

Android’in en yeni sürümüyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak bu yöntem Büyüteç adını taşıyor. Büyüteç’te kullanıcıların uzun dokunuş ile taradığı kelimenin etrafında yine iki nokta belirecek. Ancak taranan kelimenin üzerinde oluşan büyüteç sayesinde metin seçimi çok daha kolay gerçekleştirilebilecek.

Büyüteç sadece yazılı metinlerde çalışmayacak. Android kullanıcıları fotoğraflar üzerinde yakınlaştırma yaparken de bu araçtan yararlanabilecek.

Android P konusundaki hazırlıklarını sürdüren Google, kısa süre önce sürümün üçüncü beta versiyonunu yayınlamıştı. P’nin açılımının ne olacağı konusunda hâlâ bilgi verilmese de, bu konudaki gizemin de yaz bitmeden ortadan kalkması bekleniyor. Nihai Android P versiyonunun ağustos ayı içinde hazır hâle gelmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER