Teknoloji

Android telefonlar daha az ön yüklü uygulamayla birlikte gelecek

general-mobile-4g-inceleme-00007

Android kullanıcıların telefonlarında şişkinlik yaratan uygulamaların sayısı yakında azalacak. Android Central’da yer alan habere göre, Google ön yüklü olarak sunulması gereken Android uygulamaları konusundaki talimatlarını gevşetiyor.

Bu da Google+, Google Play Oyunlar, Google Play Kitaplar ve Google Gazetelik gibi uygulamaların cihazlarda yüklü olarak gelmeyebileceğini gösteriyor. Örneğin, yeni Samsung Galaxy Note 5’in ön yüklü uygulamaları arasında Google+ bulunmuyor.

Android büyük ölçüde açık kaynaklı bir işletim sistemi olsa da, Google’ın uygulamalar konusunda belirlediği gereksinimler cihaz üreticilerinin elini bağlıyordu. Bu kuralları oldukça sıkı tutan şirket, cihazında Gmail uygulamasına yer vermek isteyen bir üreticinin Google+ ve Gazetelik uygulamalarını almasını da zorunlu kılıyordu.

Cihazın depolama alanı ve belleğini zorla kullanan ön yüklü uygulamalardan bazıları, kullanıcıların seçim şansını da ellerinden alıyor. Google ön yüklü uygulama sayısını azaltacak olsa da, cihaz üreticileri ve mobil operatörlerin de kendi uygulamalarını ön yüklü olarak sunabileceklerini unutmamak gerekiyor. Google+ ve Gazetelik gibi uygulamalar ise halen Google Play Store aracılığıyla indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER