Teknoloji

Android O’nun final öncesi son aday sürümü geldi

android oAndroid O’nun final sürümünün çıkışına yaklaşmış olmalıyız. Çünkü Google herkese açık beta sürümünün en son versiyonunu yayınladı. Bu sürüm yeteri kadar kararlı çalışıyor ki, final öncesi aday sürüm olarak nitelendiriliyor.

Mobil işletim sisteminin 8.0 numaralı versiyonu olacak Android O, son kullanıcılar için tonlarca büyük yenilik barındırmıyor. Ancak tatmin edici miktarda yeniliğin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bildirim kanalları ve uygulama ikonları üstüne yerleştirilen noktalarla bildirimlerden haberdar olmak mümkün olacak. Resim içinde resim moduyla video oynatma, yeniden düzenlenmiş ve sadeleştirilmiş ayarlar menüsü ve bunun gibi daha birçok yenilik Android O ile gelecek.

Öte yandan Google, Pixel ve Nexus kullanıcıları için önemli Bluetooth ses iyileştirmeleri de vadediyor. Geçen hafta Reddit’te bir soru sorma oturumuna katılan Android mühendislik ekibi, burada Android O sürümüyle ilgili olarak gelen birçok soruyu cevaplamıştı. Müjdesini verdikleri özelliklerden bir tanesi de buydu. Geliştiriciler, Android 8.0’ın bu yazın sonlarında Google donanımının çıkmasıyla birlikte yayınlanmasından önce, uygulamalarını hazır hâle getirmeye başlayacaklar. Bunun ardından da Android ekosistemi içindeki diğer mevcut cihazların yeni sürüme yükseltilmesi için uzun ve zorlu süreç başlayacak.

Bu arada Google, kullanıcılara yazılımın resmi adının ne olacağına dair bir ipucu da veriyor. Sistem ayarları içinde yer alan Android versiyon bilgisine sürekli tıklatıldığında ortaya çıkan sürpriz yumurta bir ahtapotu gösteriyor. Yani, İngilizcesiyle, Octopus’u… Halbuki herkes Android O’nun Oreo adıyla çıkacağını düşünüyordu. Google şaşırtma taktiği de uyguluyor olabilir.

Eğer Türkiye’de resmi olarak satılmayan bir Pixel veya Nexus cihazına sahipseniz ve şimdiye kadar Android O’yu denemek için beklediyseniz, şimdi denemek için bir adım atabilirsiniz. Aksi takdirde final sürümün yayınlanacağı tahmin edilen ağustos sonlarını beklemeniz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER