Teknoloji

Android Nougat yükselişini yavaş ama kararlı adımlarla sürdürüyor

android nougat pazar payiAndroid Nougat bundan neredeyse altı ay önce yayınlanmıştı. Tıpkı daha önce yayınlanan Android sürümleri gibi, Nougat da kullanıcı tabanını yavaş ama kararlı adımlarla genişletiyor. 3 Nisan itibarıyla Nougat 7.0 ve Nougat 7.1’in pazar payı yüzde 4.9’a ulaştı.

Mart ayının başı itibarıyla Nougat yüklü cihazların oranı yüzde 2.8 seviyesindeydi. Aradan geçen bir aylık süredeki yükselişte Nougat güncellemesinin daha fazla cihaza dağıtılması ve işletim sisteminin yüklü bulunduğu yeni cihazların satışa sunulması önemli rol oynamış gibi görünüyor.

Lollipop, yüzde 32’lik pazar payıyla hâli hazırda en popüler Android sürümü olmayı sürdürüyor. Lollipop’u küçük bir farkla Marshmallow takip ediyor. Marshmallow, hâli hazırda Android cihazlarının yüzde 31.2’sinde yüklü olarak bulunuyor.

Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 20’lik kullanım oranıyla Android KitKat yer alıyor. KitKat’ı ise bundan neredeyse 5 yıl önce yayınlanan Jelly Bean’in sürümleri izliyor. KitKat yüklü Android cihazlarının oranı yüzde 10.1 seviyesinde seyrediyor.

Listede Nougat’nın altında sadece iki Android sürümü bulunuyor. Yüzde 0.9’luk pazar paylarıyla Gingerbread ve Ice Cream Sandwich, listenin son basamağını paylaşıyor.

Android Nougat yeni cihazlarla yükselişini sürdürecek gibi görünüyor

Android Nougat, yeni cihazların piyasaya çıkışıyla birlikte daha fazla kullanıcıya ulaşacak gibi görünüyor. Güncellemenin daha çok cihaza dağıtılması da oranın yükselmesinde etkili olacağa benziyor. Ancak Nougat’nın listenin zirvesine yerleşmesi için biraz daha uzun bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER