Teknoloji

Android Nougat kaplumbağa hızıyla büyümeye devam ediyor

android nougatGoogle her ay olduğu gibi ağustos ayında da Android sürümlerinin kullanım oranlarına ilişkin güncel istatistikleri paylaştı. Açıklanan istatistikler mevcut en güncel sürüm Android Nougat için işlerin pek de yolunda olmadığını gösteriyor.

Google’ın Android O olarak anılan yeni sürümün dağıtımına ağustos ayı içinde başlayabileceği belirtiliyor. Buna rağmen, Nougat’nın kullanım oranınındaki artış hâlâ arzu edilen hedefe ulaşabilmiş değil.

Google’ın açıkladığı son rakamlara göre, Android cihazların yüzde 13.5’lik kısmında Nougat sürümleri bulunuyor. Bu oranın önümüzdeki dönemde yükselmesi beklense de, Android O’nun çıkışıyla birlikte büyüme hızının daha da düşmesi muhtemel görünüyor. Yeni sürümün dağıtıma çıkmasının ardından Google, Samsung, Lenovo, HTC ve Sony gibi önemli üreticilerin telefonlarını Android O ile güncellemesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumun Android Nougat’yı iyiden iyiye yavaşlatacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Android Nougat mevcut sürümler arasında dördüncü sırada yer alıyor

Android Marshmallow, yüzde 32’lik kullanım oranıyla mevcut Android sürümleri arasında zirvede yer alıyor. Marshmallow’u yüzde 29.2 ile Lollipop izliyor. Üçüncü sırada ise yüzde 16 ile KitKat bulunuyor. Nougat ise yüzde 13.5 ile bu üç sürümü takip ediyor.

İLGİLİ HABERLER