Teknoloji

Android M muhtemelen Android 5.2 olacak

android-m-kapak-100715

Yeni Android versiyonu halihazırda Android M ismiyle anılıyor. Bu yıl içinde yayınlanacak Android M’in çıkışından önce resmi bir isim ve sürüm numarasına kavuşması bekleniyor.

Android M’in duyurulması sırasında bir Google yöneticisinin Android Wear arayüzünde milkshake benzeri bir animasyon görüldüğü için pek çok kişi yeni sürümün Android Milkshake adını taşıyacağını iddia ediyor. İşletim sisteminin potansiyel sürüm numarasına ilişkin iddia ve bilgiler ise daha sınırlı bir seviyede kalmıştı.

Ancak gelen son haberler, sürüm numarası konusunda da daha somut fikir edinilmesini sağlıyor. Google’ın Android M için sürüm numarası olarak 6.0 yerine 5.2’yi tercih edeceği öne sürülürken, şirketin KitKat’ı Android 4.4 olarak duyurup daha sonra Android 5.0’a geçmesi de bu iddiaların gerçeğe dönüşme ihtimalini artırıyor.

android-m-demo-modu-230715

Android M’in geliştiriciler için hazırlanan son sürümünde bulunan demo modundan alınan ekran görüntüleri de bu iddiaları doğrulayacak cinsten. Durum çubuğunda bulunan tüm ikon ve bildirimleri kaldıran demo modunda sadece kablosuz bağlantı ile şarj ikonları ve saat yerinde kalıyor. Saatin 5:20’ye sabitlenmesi ise Android M’in sürüm numarasına dair bir işaret olarak niteleniyor.

Google, geçmişte de sürüm numaraları için bu şekilde ipuçları vermişti. Android 5.0’da saati 5:00’e sabitleyen şirket, Android 4.4’te ise 4:40’ta zamanı durdurmuştu. Dolayısıyla Android M’in 5.2 sürüm numarasıyla yayınlanması oldukça muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER