Manşetler

Android 4.4 KitKat varsayılan mesajlaşma uygulamasını seçmenize izin verecek

Android cihaz kullanıcıları gelecek büyük versiyon 4.4 KitKat ile birlikte varsayılan yazılı mesaj uygulaması olarak üçüncü taraf uygulamayı seçebilecek. Google’ın geliştirici blogunda paylaştığı bilgilere göre, birçok üçüncü taraf SMS ve MMS uygulaması zaten kullanıcılara yazılı mesajlarına erişim fırsatı sunuyordu, ancak bu destek tam anlamıyla eksiksiz sayılmaz. KitKat sürümüyle birlikte kullanıcılar varsayılan uygulamanın yanı sıra üçüncü taraf uygulamalarla da bunları daha düzgün şekilde kontrol edebilecek.

android-kitkat-040913-1

Google’ın Hangouts uygulamasına SMS ve MMS mesajlaşmasını da ekleyeceği söyleniyor. Böylelikle Hangouts işlevler bakımından Apple’ın iMessage uygulamasına daha yakın hâle gelecek. Bu arada Google’ın geleneksel Mesajlaşma uygulamasından vazgeçeceği ve Hangouts’u Nexus cihazları için tek dahili mesajlaşma seçeneği olarak sunulacağı da iddia ediliyor.

Hangouts uygulamasının farklı mesajlaşma tipleri arasında nasıl bir geçiş sunacağı bilinmiyor. Ancak her bir mesajın karşısında hangi ortam gönderildiğini belirten bir etiket bulunacak. Tabii ki, Google’ın gerçek anlamda bir iMessage rakibi yaratabilmesi için SMS ve MMS mesajlarının gönderimini Hangouts’un kendi ağı üzerinden otomatik olarak yapması gerekiyor. Bunun için kullanıcıların telefon numaralarının Google hesaplarıyla ilişkilendirmeleri zorunlu kılınabilir.İlgili >> Android Geliştiriciler Blogu, Android Police

İLGİLİ HABERLER