Teknoloji

Android Instant Apps ile uygulamalar indirilmeden kullanılabilecek

android instant apps
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
android instant apps
Görsel: The Verge

Google I/O geliştirici konferansında Android için Instant Apps olarak adlandırdığı yeni bir özelliği tanıttı. Android kullanıcıları bu yeni özellik sayesinde uygulamalar içinden verilmiş bağlantılara tıkladıklarında, o uygulamayı Google Play Store’dan indirmeden de sanki o uygulama telefonlarında yüklüymüş gibi kullanma imkanına sahip olacak.

Şirket bu yeni özelliğin gösterimini BuzzFeed’den bir videoyu izleme ve B&H’den alışveriş yapma gibi iki farklı deneyimle gösterdi. Kullanıcı bağlantıya tıklattıktan sonra Google Play temel deneyim için gerekli olan küçük parçaları indirecek. Bu aksiyon tamamlandıktan sonra karar kullanıcılarda olacak, uygulamanın tamamını indirme kararını verebilecekler.

Şimdilik bu deneyim temel olarak web uygulamalarıyla sınırlı gibi görünüyor. Kullanıcıların cihazlarına indirdikleri uygulamalarla herhangi bir yerde ve cihazda çalıştırabildikleri web uygulamaları arasındaki ayrımı azaltıyor. Aralarında Microsoft’un da bulunduğu çeşitli şirketler geçmişte uygulamaları kullanıcıların cihazlarına internet bağlantısı üzerinden aktarmayı denemiş, ancak karışık sonuçlar elde etmişti. Google’ın Instant Apps özelliğinin karmaşık yapıdaki uygulamaları destekleyip desteklemeyeceğini veya oyunlar için de benzer bir deneyimin sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.

Google Android Instant Apps’i Android KitKat ile çalışan bir telefonda gösterdi ve bunun Jelly Bean sürümüne kadar giden tüm Android telefonlarıyla uyumlu olduğunun altını çizdi. Instant Apps özelliği bu yılın ilerleyen zamanlarında kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER