Teknoloji

Android için Flipboard uygulamasının beta sürümü çok yakında çıkacak

Samsung Galaxy S III ile birlikte duyurulan ve bu cihazda ön yüklü olarak gelen Android için Flipboard uygulaması sadece Galaxy S III’e özel bir cihaz olarak lanse edilmişti. Ancak bu uygulamanın kurulum dosyası geçen haftalarda internete sızınca diğer Android cihaz sahipleri de bu uygulamayı kullanabilir hâle gelmişti. Engadget’ın ulaştığı bilgilere göre şirket uygulamayı farklı cihazlarda çıkarmadan önce tek bir ekran boyutunda test etmek istemiş.

Açıkça görülüyor ki, Flipboard Android ekosistemindeki farklı ekran büyüklükleri ve çözünürlükler nedeniyle uygulamanın eksik bir kullanıcı deneyimi sunmasını arzu etmiyor. Bunun için Samsung ile bir iş ortaklığı kurulmuş ve iOS’in popüler uygulamaları arasında bulunan Flipboard Samsung Galaxy S III’ün de tanıtımına katkıda bulunmak üzere bu cihaza özel bir uygulama olarak lanse edilmiş.

Flipboard’un arkasındaki ekip kısa vadede uygulamanın beta versiyonunu çıkarıp uygulamanın farklı ekran çözünürlükleriyle test edilmesini sağlayacak ve bununla ilgili problemleri giderecek. Görünen o ki, APK dosyası dağıtıma sunulacak ve Google Play dışından uygulama yüklenmesi konusunda bir çekince yaşamayan kullanıcılardan bu uygulamayı test etmeleri istenecek. Karşılığında hata raporları toplanacak ve sonuçta ortaya düzgün bir kullanıcı deneyimi çıkarılmaya çalışılacak.

Flipboard’un beta sürümünü ne zaman çıkaracağı henüz belli değil. O zamana kadar Galaxy S III’ün ROM’undan ayıklanıp ortalığa salınan gayri resmi Flipboard APK dosyasından yararlanabileceğinizi söyleyebiliriz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER