Teknoloji

Android deprem uyarı sistemi Antalya depremini önceden haber verdi

android deprem uyarıları sistemi

Bu sabah erken saatlerde Antalya açıklarında meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremin sarsıntısı henüz karayı vurmadan önce bazı Android kullanıcıları, bu depremle ilgili bildirimi Android telefonlarının ekranında gördü. Böylelikle Google’ın geçtiğimiz yaza girilirken Türkiye’yi dahil ettiği Android Deprem Uyarıları sisteminin pratikte nasıl çalıştığını görme imkanı elde ettik.

Bu sabah saat 06.21’de Antalya Körfezi’nin açıklarında meydana gelen depremin hemen ardından gelen saniyeler içinde, erken uyarı sistemi sayesinde kullanıcılar bir depremin meydana geldiğinden haberdar oldu. Bazı kullanıcılar bunu sosyal medyadan da paylaştı. Üstelik daha bu sırada henüz depremin sarsıntısını hissetmemişlerdi.

Google’ın deprem uyarıları sistemi, kişinin bulunduğu konuma yakın bölgelerde tespit edilen 4,5 ve üzeri şiddetteki depremler hakkında akıllı telefonlarına bildirim gönderiyor. Türkiye’de de geçtiğimiz yılın ortalarında kullanıma sunulan bu Android özelliği sayesinde depremle ilgili bildirim, sallantı başlamadan önce gönderilebildiği gibi sallantı sırasında veya sonrasında da gönderilebiliyor.

 

Android deprem uyarıları sistemi nasıl açılır?

android deprem uyarıları sistemi

Google Android işletim sistemi dahilinde sunduğu deprem uyarıları sisteminden faydalanmak herhangi bir ek uygulama indirmeye gerek yok. Sadece aşağıdaki adımları takip ederek Google’ın deprem uyarıları sistemini açabilirsiniz. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

  1. Android telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Konum bölümüne gidin.
  3. ‘Konum servisleri’ altında bulunan “Deprem uyarıları” seçeneğine tıklatın.
  4. ‘Deprem uyarıları’ seçeneğinin karşısındaki düğmeyi aktif duruma getirin.

İLGİLİ HABERLER