Ulaşım

Android Auto ve Google entegreli araçlar için video Akışı, dijital anahtar ve daha fazlası

android auto

Android Auto ve Google entegreli araçlar için daha fazla video akışı, hava durumu ve web konferans yetenekleri geliyor. Bu, dijital anahtar işlevlerini de içeriyor. Bu duyuru biraz karmaşık gibi görünüyor. Android Auto kullanıcıları bazı yeni özellikler alıyor, Google entegreli müşteriler ise diğerlerini alıyor ve büyük ölçüde sahip olduğunuz marka ve modelin hangisi olduğuna bağlı. Dolayısıyla beni burada anlayışla karşılayın.

Android Auto, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzu aracınızın iç ekranına yansıtan bir sistemdir. Bu sisteme artık yeni web konferans özellikleri ekleniyor. Cisco’nun WebEx ve Zoom platformları bu güncellemeyle entegre ediliyor; fakat sadece sesli konferans şeklinde. Bu, yolculuk yaparken bile iş toplantılarına katılabileceğiniz anlamına geliyor.

Google entegreli araçlar, yani yerel Android yazılıma sahip araçlar, zaten Mayıs ayında Microsoft Teams, Zoom ve WebEx’e erişim sağlamıştı. Yani bu, Android Auto kullanıcılarının artık bu özelliklere erişebileceği anlamına geliyor.

Dikkat dağıtan bir diğer özellik olarak Google, Prime Video‘yu da Google entegreli araçlara getiriyor. Bu özellik Renault, Polestar ve Volvo gibi markaların araç modellerinde kullanılabilecek. Vivaldi gibi Chromium tabanlı web tarayıcıları da bu partide yerini alıyor. Ancak, uygulamalar sadece araç park halindeyken erişilebilir olacak.

Google entegreli araçlar için bir diğer yeni eklenen özellik, The Weather Channel‘in uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde yolda olacağınız bölgelerin hava durumu hakkında bilgi alabileceksiniz.

Akıllı telefonunuzu aracınızı çalıştırmak için bir “dijital anahtar” olarak kullanabilme özelliği, modern araçların ne kadar akıllı hale geldiğinin bir göstergesidir. Google, bu özelliği seçili Hyundai, Genesis ve Kia modelleri için ve uyumlu Pixel ve Samsung cihazları için sunuyor.

Google, Android Auto ve Google entegreli araçlar için yaptığı bu güncellemelerle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Fakat, tüm bu özelliklerin hangi araç modeli ve akıllı telefonlarla uyumlu olacağı konusunda dikkatli olunmalıdır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER