Eğlence

Spotify Showcase ile sanatçılara ana sayfada tanıtım imkanı sunuyor

spotify showcase

Spotify Showcase adını taşıyan yeni aracıyla sanatçıların çalışmalarını kullanıcıların ana sayfasında tanıtmasını mümkün kılıyor. Sanatçılar bir şarkıyı veya bir albümün tamamını kullanıcıların ana sayfasında bir mobil reklam olarak görünecek şekilde seçebilecek. İlk etapta 30 farklı ülkedeki kullanıcılara hedeflenmiş şekilde bu reklam gösterilecek. Spotify bu önerinin “sponsorlu” olduğunu da açık şekilde belirtecek.

Spotify Showcase özelliğinden geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği “Stream On” etkinliğinden bahsetmiş ve bunu mobil uygulamasının ana sayfasındaki köklü değişimin bir parçası olarak göstermişti. Showcase özelliği geçtiğimiz salı günü itibarıyla dağıtıma çıktı. Son 28 günde Spotify’da en az 1000 kez dinlenen ABD merkezli sanatçılar Showcase’i “Sanatçılar için Spotify” uygulamasındaki Kampanyalar bölümünde görebiliyor.

Şirket, bu özelliği yeni şarkı veya albümlerin ivmesini korumanın bir yolu olarak sunuyor. Spotify’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yeni şarkılarının tanıtımını yapmak önemini koruyor. Ancak bu tanıtım çalışmaları sadece şarkının çıkış dönemiyle sınırlı kalmamalı. Ortalama olarak, bir şarkının ilk yıl dinlemelerinin yüzde 75’i ilk aydan sonra gerçekleşiyor.”

Showcase’in sanatçılar için olumlu bir yenilik olduğu kesin. Ancak Spotify kullanıcılarının giderek kalabalıklaşan ana sayfaya nasıl bir reaksiyon vereceğini şimdiden kestirmek zor. Sanatçılar Showcase ile uygulama açılır açılmaz dinleyicilere erişebilecek. Kullanıcılar ise ana sayfalarında doğrudan hedeflenmiş bir reklamla karşılaşmış olacak.

Spotify Showcase için sanatçılar “Çıkış yıldönümü”, “Heyecanı hissedin” veya “Yeni şarkı” gibi başlıklardan birini tercih edebiliyor. Sevgililer Günü veya Yılbaşı gibi dönemlerde ise Showcase ile öne çıkarılacak eserlere “Mevsimlik ezgiler” türünden başlıklar eklenebilecek.

Spotify Showcase ile hedefleme yapmak kolaylaşıyor

Spotify Showcase’in sanatçılar için kayda değer avantajlarından biri, sanatçıların özellikle en tutkulu hayranlarını hedeflemesine veya daha sıradan dinleyicilere odaklanmasına olanak sağlaması olarak değerlendirilebilir. Bir Showcase kampanyası, Spotify’ın son 28 gün içinde bir şarkıyı grubun sanatçı profili, albüm ve yayın sayfaları veya kullanıcının kendi kitaplığı ve çalma listeleri gibi kaynaklardan kasıtlı olarak çalan dinleyiciler olarak tanımladığı grubun “aktif izleyici kitlesini” hedefleyebiliyor. Showcase kampanyaları, “süper” dinleyicileri (son 28 gün içindeki en sadık aktif dinleyiciler), “orta” dinleyicileri (şarkıları daha az dinleyen ancak süper hayran olma potansiyeline sahip olanlar) ve “hafif” dinleyicileri hedefleyebiliyor. ve son 28 gün içinde bir şarkıyı bir veya iki kez dinleyen herkesi kapsıyor. Showcase kampanyaları, geçtiğimiz ay boyunca kasıtlı olarak bir sanatçının müziğini dinlememiş, ancak bir zamanlar aktif dinleyici olan “önceden aktif” dinleyicilerden oluşan çok daha geniş bir kitleyi de merkeze alabiliyor.

Spotify Showcase’i kullanan sanatçılar, her kampanyanın ayrıntılı bir dökümünü görebilecek. Buna en aktif hayran kitlesi ile yeni dinleyiciler ve iki yılı aşkın süredir dinlemeyenler karşısında kampanyanın nasıl performans gösterdiğine dair ölçümler de dahil olacak. Showcase bütçeleri 100 dolardan başlıyor ve TBM (veya “tıklama başına maliyet”) temelinde fiyatlandırılıyor. Yani Spotify, sanatçılardan her kullanıcı için belirleyebilecekleri bir bütçeye göre ücret alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER