Teknoloji

Android 8.0 Oreo hangi General Mobile cihazlarına geliyor?

general mobile gm 6 inceleme

general mobile gm 6 inceleme

Google’ın geçtiğimiz pazartesi akşamı resmiyet kazandırdığı Android Oreo sürümü ilk olarak Google’ın Pixel ve Nexus cihazlarına geliyor. Türkiye’de de bu yeni sürümün öncelikle, Google ile yakın işbirliği içinde olan General Mobile’ın mevcut Android One cihazlarına gelmesini bekliyorduk. General Mobile, yayınladığı kısa bir basın açıklamasıyla beklentilerimizi boşa çıkarmadı.

Şirketten yapılan açıklamada bu yılın başlarında tanıtılan General Mobile GM 6 ve geçen yılın başlarında tanıtılan General Mobile GM 5 Plus’ın Android 8.0 Oreo güncellemesini açıkladı. Bu telefonların hem tek hem de çift SIM kart destekli modelleri güncellemeyi alacak. Güncellemelerin ne zaman sunulacağı hakkındaysa şu an için herhangi bir bilgi verilmedi.

Android 8.0 Oreo ile birlikte özellikle hız ve performans anlamında yenilikler geliyor. Nougat’a göre iki kata varan hız sunduğu iddia edilen Oreo, pil ömrünü uzatan özellikleriyle de dikkat çekiyor. Videolarda resim içinde resim desteği ve uygulama ikonlarına eklenen bildirim göstergeleri de diğer özellikler arasında bulunuyor. Android Oreo özellikleri ile ilgili detayları hazırladığımız dosya yazısında bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER