Manşetler

Android 6.0 Marshmallow dağıtımı önümüzdeki hafta başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-marshmallow-heykel-180815-2

İlk duyurunun ve yaklaşık dört aylık bir test döneminin ardından Google, Android 6.0 Marshmallow’un dağıtımına önümüzdeki hafta başlayacağını açıkladı. Doğal olarak, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini ilk olarak Nexus akıllı telefonlar ve tabletler alacak. Diğer cihazların Android 6.0 Marshmallow’a ne zaman kavuşacağı ise zamanla anlaşılacak.

Android 6.0 Marshmallow, selefi Android 5.0 kadar büyük bir görsel değişim getirmiyor, ancak daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha stabil bir performans için altyapıya odaklanıyor. Android 6.0 Marshmallow ile yeni gelen özelliklerden biri olan güç koruma modu ”Doze” adını taşıyor. Bu mod sayesinde cihazın belli bir süre boyunca hareket etmediği veya kullanılmadığı anlaşılınca sistem işlemleri otomatik olarak durduruyor.

Yenilenen uygulama izin sistemiyse kullanıcılara uygulamaların erişebildiği veriler üzerinde daha kapsamlı kontrol imkanı sağlıyor. Android 6.0 Marshmallow’un kullanıcılar tarafından fark edilecek en önemli yeniliklerinden birisi de Now on Tap özelliği. Bu özellik sayesinde Google’ın arama motoru uygulamaların içine daha derinlemesine bakıyor, aynı zamanda ekranda gösterilen içerikleri tarayarak bakılan şeye ilişkin daha kapsamlı bilgi sağlıyor.

Bütün bu özelliklerin geniş kapsamlı Android ekosistemine ne kadar yansıyacağı henüz bilinmiyor. Ancak, Nexus cihaz sahipleri tüm yeniliklerden faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER