Teknoloji

Nvidia Shield Tablet K1 Android 6.0 Marshmallow güncellemesine kavuştu

nvidia shield tablet k1

Nvidia Shield Tablet K1 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin dağıtımı başladı. Nvidia’nın oyun özellikleriyle ön plana çıkan tableti, Android 6.0 Marshmallow güncellemesine kavuşan ilk cihazlardan biri oldu.

Geçtiğimiz ay satışa çıkan Shield Tablet K1, mobil oyun severler tarafından heyecanla karşılanmış, ancak tabletin kutusundan Android 5.1 Lollipop ile çıkması hayal kırıklığı yaratmıştı. Nvidia ise ürün piyasaya çıkarken Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin yıl sona ermeden dağıtılacağının sözünü vermişti. Şirket, böylelikle müşterilerine verdiği sözü de yerine getirmiş oldu.

Nvidia, kısa süre önce Shield Tablet K1 için Android 6.0 Marshmallow ön izlemesini yayınlamıştı. Dolayısıyla güncellemenin tablete neler getireceği konusunda daha somut fikirlere sahip olmak mümkün. Now on Tap, pil koruma sağlayan Dose modu, gelişmiş microSD kart desteği gibi varsayılan Marshmallow özelliklerine ek olarak, Nvidia Tegra K1 yonga setinin gücünden de faydalanarak yeni bir kamera uygulamasını kullanıcılara sunuyor. Güncelleme, şirketin çevrim içi oyun servisi GeForce Now için de gelişmiş optimizasyon seçenekleri getiriyor.

Orijinal Nvidia Shield Tablet sahiplerinin Android 6.0 Marshmallow güncellemesi için 2016’yı beklemeleri gerekiyor. Shield Tablet K1 ve Shield Tablet arasındaki donanım farkının azlığı göz önüne alınınca bu karar kulağa biraz şaşırtıcı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER