Manşetler

Google’dan sürpriz hamle: Android 14 için bir beta sürümü daha geldi

android 14 beta 5

Google geçtiğimiz ay Android 14 Beta 4 sürümünü yayınladığında bunun Android 14 için hazırlanan son beta sürümü olduğu düşünülmüştü. Herkes final sürümünü beklerken, Google’dan sürpriz bir hamle geldi ve Android 14 Beta 5 sürümü dağıtıma çıktı.

Google geçtiğimiz ay dördüncü beta sürümünü yayınlarken paylaştığı zaman çizelgesinde ağustos ayında final sürümünün çıkacağını göstermişti. Ancak şirket şimdi daha önce böyle bir şey göstermemiş veya ima etmemiş gibi davranırken, daha önce paylaştığı zaman çizelgesini de güncelledi. Yenilenen çizelgede final sürümünün biraz daha sonra yayınlanacağı görülüyor.

Google’ın Android 14 hazırlıklarının beklenenden uzun sürdüğünü itiraf etmekten neden kaçındığı bilinmiyor. Şirketin bu konudaki itirafınının veya açıklamasının herkesin ilgisini çekeceği söylenebilir. Ancak şirketin bunun yerine çizelgeleri yeniden düzenlemesi ve hiçbir şey yokmuş gibi davranması da ilginç görünüyor.

Android 14 Beta 5 pek çok hatayı düzeltiyor

Google, Android 14 Beta 5 sürümüyle onlarca hata düzeltiliyor. Pixel 4a 5G veya üstü bir Pixel cihaz sahibi olup Android Beta programına kaydolanlar, bu güncellemeyi otomatik olarak alabilecek. Programa katılmak isteyenler buraya tıklayarak kaydolabilir. Kayıt işleminin tamamlanmasının ardınan güncelleme telefona otomatik olarak gönderiliyor.

Android 14’ün final sürümünün çıkışı için Google’dan henüz bir işaret gelmiş değil. Ancak şirketin paylaştığı çizelgeye bakınca bu ay bitmeden veya eylül ayı içinde Android 14’ün genel dağıtım sürecinin başlaması sürpriz olmayacaktır. Samsung gibi önemli üreticilerin de Android 14 tabanlı kullanıcı arayüzlerinin beta testlerine yeni başladığını hatırlamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER