Eğlence

Among Us DDoS saldırısının ardından yeniden sorunsuz şekilde çalışıyor

among us vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Among Us, bağlantı sorunlarıyla geçen birkaç günün ardından yeniden normal şekilde çalışmaya başladı. Oyunun geliştiricisi Innersloth tarafından Twitter’da yapılan paylaşımda “Umarız sabotajcılar geri dönmez. Bir değişiklik olduğu takdirde sizi haberdar edeceğiz” ifadesi kullanıldı.

Geçtiğimiz hafta sonunun büyük kısmında Avrupa ve Kuzey Amerika’daki oyuncular, Among Us’ın sunucularına bağlanamadı. Sorunlar başladığında Innersloth durumdan DDoS saldırısını sorumlu tutmuştu.

Oyunun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, saldırının geçtiğimiz cuma günü başladığı belirtildi. Innersloth’un küçük ölçekli ekibi, hafta sonu boyunca sorunun çözümü için mesai yaparken, çalışanların bu durumdan şikayeti stüdyonun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda da ifade edildi. Söz konusu paylaşımlardan birinde “Bir cumartesi günü çalıştığıma inanamıyorum. Şu anda kruvasan almaya gitmem gerekiyordu” ifadeleri yer alıyordu.

Pandeminin başlamasıyla birlikte popülaritesi artan Among Us, daha önce de benzer saldırıların hedefi olmuştu. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen DDoS saldırısından önce de Eric Loris isimli bir sanal korsan, 5 milyon oyuncuyu etkileyen bir spam saldırısı düzenlemişti.

İLGİLİ HABERLER