Eğlence

Among Us sunucularına DDoS saldırısı

among us

Son yılların en popüler oyunlarından Among Us’ın geliştiricisi Innersloth, geçtiğimiz cuma gününden bu yana Kuzey Amerika ve Avrupa sunucularına yapılan DDoS saldırısının etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Saldırı yüzünden söz konusu bölgelerde bulunan pek çok oyuncu Among Us oynayamıyor.

Among Us’ın Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan ilk paylaşımda, sunucuların çevrimdışı olduğu ve ekiplerin bunu çözmek için çalıştığı, ancak bunun biraz uzun sürebileceği belirtildi.

Daha sonra yapılan başka bir paylaşımda ise DDoS saldırısının ardından sunucuların hâlâ devredışı olduğu ifade edildi. Bu süreçte sunucuların çalışma durumunun değişebileceğini belirten Innersloth, sunucular kararlı şekilde çalışır hâle geleceğinde bunun bilgisinin de paylaşılacağını açıkladı.

Bu yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla Innersloth sorunu kısmen düzeltmiş olsa da, henüz kesin bir çözüm sağlamış gibi görünmüyor. Oyunun resmi Twitter hesabının isim kısmında “Sunucular galiba idare eder?” şeklinde bir ifade yer alıyor.

Among Us, bu tarz saldırılara yabancı bir oyun değil. Oyun 2020’de de büyük bir spam saldırısının hedefi olmuştu. Eric Loris isimli kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı, 5 milyon oyuncuyu etkilemişti.

İLGİLİ HABERLER