EğlenceTeknoloji

Among Us 2020’nin en çok indirilen mobil oyunu oldu

among us

Among Us, 2020’de dünya genelinde en çok indirilen mobil oyun oldu. Apptopia tarafından paylaşılan rakamlara göre, oyunun dünya genelindeki indirme sayısı 264 milyon oldu. Bu indirme sayısı Among Us’ın hâlâ yılın en çok kazandıran oyunları listesinde ilk 10 sırada bulunan PUBG Mobile ve Roblox gibi oyunları geride bırakmasını sağladı.

Among Us’ın çıkışı 2018’de gerçekleşse de, oyun geçtiğimiz yıl itibarıyla popülarite kazanmıştı. Çok oyuncuyla oynanan oyunda, uzay gemisinin mürettebatı olarak görev yapan oyuncular kendilerine verilen görevleri tamamlamaya ve kendilerini sabote etmeye çalışan hainleri tespit etmeye çalışıyor.

Among Us’ın popülarite kazanmasında Twitch de önemli bir rol oynadı. Koronavirüs karantinasının son zamanlarında ilgi görmeye başlayan oyun, kasım ayında neredeyse 500 milyon oyuncuya ulaşmıştı.

Among Us yeni nesil Xbox’lara gelecek

Oyun mobil cihazların yanı sıra Nintendo Switch ve PC üzerinde de oynanabiliyor. Oyunun Xbox Series X ve S versiyonlarının da yayınlanması planlanıyor.

Among Us, sadece dört çalışana sahip bağımsız bir geliştirici olan InnerSloth tarafından hazırlandı. Ekip, Among Us’ın başarısı nedeniyle devam oyununu geliştirmekten vazgeçip mevcut oyuna odaklanma kararı aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER