Teknoloji

Radeon Vega grafikli AMD Ryzen masaüstü APU’lar piyasaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amd ryzen apuAMD, iki dahili Radeon Vega grafik işlemci birimli Ryzen Masaüstü işlemci modelinin piyasaya çıkışıyla, bir masaüstü işlemcideki en yüksek grafik gücünü ortaya çıkarmış oldu. Piyasaya çıkan AMD Ryzen 5 2400G ve AMD Ryzen 3 2200G işlemcileri, dört adet yeni Zen işlemci çekirdeğini, gelişmiş Radeon Vega mimarisiyle tek bir yonga üzerinde birleştiriyor. AMD’nin belirttiğine göre bu işlemciler, sırasıyla 175 dolar ve 109 dolarlık son kullanıcı fiyatıyla, üst seviyede sistem ve grafik performansı sunuyor.

AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilgi İşlem ve Grafik İş Grubu Genel Müdürü Jim Anderson, “Bir yıl önce ilk Ryzen işlemcilerimizi piyasaya sürdüğümüzde, PC pazarında inovasyonu ve rekabeti sağlamaya başladık. Bu misyonumuza da 2018 boyunca da bağlıyız ve günümüzün PC kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan iki lider APU ile de Ryzen portföyümüzü güçlendirmeye devam ediyoruz. AMD Ryzen Desktop APU’ları, tüketici ve kurumsal PC kullanıcıları pazarına sunduğumuz inovasyonun mükemmel birer örnekleri. Yüksek performanslı CPU ve GPU mimarilerimizi birleştiren bu yeni kategorideki Ryzen masaüstü işlemciler, akıcı bilgi işlem deneyiminin yanı sıra, gerçek 1080p HD oyunların, eSpor?un veya gelişmiş görüntü özelliklerinin keyfini, dahili Radeon Vega grafiklerin görsel doğruluğu sayesinde çıkarmanızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Ryzen masaüstü APU’lar, sahip oldukları gelişmiş özellikleriyle de performansı daha da yukarıya taşıyorlar. Gelişmiş AMD SenseMI teknolojisi, yüksek frekanslarda ve düşük bellek gecikmelerinde güç tüketimini azaltıyor. Yeni APU’lar aynı zamanda oyun ve gerçek dünya uygulamalarında yüksek frekansları mümkün kulan çoklu çekirdek hızlandırma algoritması olan Precision Boost 2’yi de destekliyor. Dahili grafik güçleriyle birlikte bu yeni işlemciler, zahmetsiz bir akıcı oynanış için Radeon FreeSync teknolojisini ve bu teknolojiye sahip monitörlerle de uyumlu çalışıyorlar.

Ryzen 5 2400G

Ryzen 5 2400G, tek bir işlemcide, 199 dolar fiyatlı Intel Core i5-8400 ve 89 dolar fiyatlı NVIDIA GeForce GT 1030 grafik kartının birlikte verdiği grafik performansını sunuyor. AMD’nin belirttiğine göre, Intel Core i5-8400’den yüzde 156’ya kadar daha fazla grafik performansı, yine aynı işlemciden yüzde 21’e kadar varan oranda daha fazla sistem performansı sunuyor. Hız aşırtıldığında ise yüzde 39’a kadar daha yüksek grafik performansı sağlıyor.

Ryzen Masaüstü APU’lar, RyzenMasaüstü CPU’lar ile aynı Socket AM4 yapısını destekliyorlar. Bu yüzden yeni işlemciler, hâli hazırda 120’den fazla anakartın desteklediği AM4 ekosistemine, sadece basit bir BIOS güncellemesi ile dahil olabiliyorlar.

Tüm AMD Ryzen Masaüstü işlemciler gibi Ryzen Desktop APU’lar da, AMD Ryzen Master hız aşırtma uygulaması ile CPU, DRAM ve GPU ayarlarında performans ayarı yapmak için çarpan kilidi açık şekilde geliyor, böylece hız aşırtma yapmanın özgürlüğünü seven kullanıcılar için daha da fazla performans sağlanıyor.

Radeon Vega Grafikli Ryzen Masaüstü İşlemciler, bugünden itibaren alışveriş siteleri ve bayilerden, şu an satışta olan AM4 anakartların geniş seçenekleri ile küresel çapta piyasaya sunuldu. Radeon Vega Grafikli Ryzen Masaüstü İşlemcili sistemlerin ise önümüzdeki aylarda satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER