Teknoloji

AMD Ryzen 7 2800X Intel’in sekiz çekirdekli Coffee Lake CPU’sunu bekliyor

amd ryzen 3. nesil

amd ryzen 2. nesilAMD Ryzen 7 2800X, yonga üreticisinin geçen hafta lansmanını gerçekleştirdiği 2. nesil Ryzen işlemcileri içinde yer almıyordu. Ancak görüyoruz ki, AMD en iyi ürününü en sona saklamış.

Tech Power Up’a konuşan AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı jim Anderson, yakın bir zamanda Ryzen 7 2800X işlemcisinin yeni versiyonunu göreceğimizi kaydetti. Gecikmenin temel nedeninin Ryzen 7 2700X‘in performans-fiyat oranında Intel Core i7-8700K‘yi çoktan geride bırakması olduğu söyleniyor.

Rekabet edecek bir başka üst sınıf bireysel tüketici seviyesi işlemci olmadan, AMD’nin daha hızlı bir yonga seçeneği çıkarmasına çok da gerek yok gibi görünüyor. Dahası, Intel’in sekiz çekirdekli Coffee Lake S CPU’yu çıkaracağına dair dedikoduların artmasıyla birlikte, AMD amiral gemisi işlemcisini bekletmeyi tercih etmiş olabilir.

Intel’in ilk bireysel tüketici seviyesi sekiz çekirdekli işlemcisi ve AMD’nin en iyi 2. nesil Ryzen işlemcisi arasında gerçekleşecek rekabeti takip etmek fazlasıyla eğlenceli olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER