Teknoloji

AMD Ryzen 2 ailesine üye Ryzen 5 2400G’nin benchmark sonuçları çıktı

amd ryzen 2Ryzen 2 serisi işlemcilere ait ilk performans benchmark testlerini görmeye başladık. Ryzen 5 2400G’nin testleri, Vega 11 entegre grafik işlemci biriminin, AMD RX 550 ve Nvidia GT 1030 gibi giriş seviyesi grafik kartlarının performanslarına eşdeğer bir grafik yakaladığını gösteriyor.

Bu, AMD Ryzen 5 2400G’nin, AMD’nin Zen işlemci mimarisini Vega grafik birimiyle birleştiren Raven Ridge APU tabanlı diğer ikinci nesil Ryzen işlemcilerle birlikte, makul fiyatlı oyun PC’lerini daha da uygun fiyat seviyelerine çekebileceğini gösteriyor. Kullanıcıların ayrı bir grafik kartı satın almalarına gerek kalmayacaktır.

MoePC.net tarafından paylaşılan sonuçlar, grafik açısından zorlayıcı modern oyunları yüksek çözünürlükte oynamanın mümkün olmayacağını, ancak az bir oynamayla AMD Ryzen 5 2400G’nin 1080p’de makul bir oyun deneyimi sunabileceğini gösteriyor. Özellikle eski oyunlar veya espor ve rakebet oyunları gibi aksiyonun yüksek olduğu oyunlarda, hareketlerin hızlılığı ve akıcılığı piksel sayısından daha önemlidir. İkinci nesil Ryzen işlemciler de bu açıdan iş görebilir.

MoePC.net tarafından hazırlanan ve aşağıda gördüğünüz grafikte, AMD Ryzen 5 2400G’de bulunan RX Vega 11’in AMD’nin daha önceki nesil entegre grafiklerine göre daha yüksek sonuçlar verdiği, aynı zamanda Intel’in 8. nesil Core işlemcilerinde bulunan UHD 620 entegre grafik birimini de yenebildiği ortaya çıkıyor.

Kripto para madenciliğine artan yönelim, grafik kart fiyatlarını yukarı seviyelere doğru çekiyor. Durum buyken, oyunları da kaldırabilen bir PC satın almak, ister terfi ederken ister yeni bir PC toplarken maliyet açısından büyük farklılık yaratacaktır.

AMD Ryzen 5 2400G’nin sekiz yürütme birimli, dört çekirdekli işlemci olacağı görülüyor. Temel frekansı 3.6 GHz iken, frekansı 3.9 GHz seviyesine çıkabiliyor. Vega 11 GPU ise, 1250 MHz’de çalışan 11 işlem birimi ve 704 akış işlemcisiyle geliyor. Bu işlemcinin yurt dışı fiyatı 169 dolar olarak belirlenmiş ki, aynı niteliklere sahip Intel işlemcilere göre fiyat oldukça rekabetçi görülüyor.

AMD’nin 2. nesil Ryzen işlemcileri 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren çıkmaya başlayacak. Bu benchmark testleri sayesinde yeni nesil işlemcilerin potansiyelini görme fırsatı elde ediyoruz. Bu arada Hexus web sitesi de AMD Ryzen 5 2400G ve onun daha ucuz kardeşi AMD Ryzen 3 2200G işlemcilerinin neye benzeyeceği hakkında fikir veren fotoğraflar paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER