Teknoloji

AMD 7nm CPU ve GPU’larını CES 2019’da duyuracak

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak nitelendirilen CES 2019’a daha birkaç ay var. Ancak görünüşe göre AMD, daha şimdiden bu etkinlikte dünyanın ilk 7nm yüksek performanslı CPU ve GPU’larının duyurusunu yapacağını işaret ederek heyecanı ateşliyor.

AMD, başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su’nun 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda oyunun kurallarını değiştirecek işlemci ve grafik kartı tarafındaki gelişmeleri duyuracağı bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

AMD’nin CES 2018’de duyurduğu yol haritasına göre konuşacak olursak, 7nm Zen 2 mimarisini temel alan üçüncü nesil Ryzen işlemcilerin ve üçüncü nesil Ryzen Threadripper işlemcilerin tanıtılmasını bekleyebiliriz. Aynı zamanda 7nm Vega CPU’lar da bekleniyor.

AMD’nin 7nm GPU’larının güçlü rakipleri olacak

AMD, dünyanın ilk yüksek performanslı 7nm CPU ve GPU’larıyla bilişim, oyun ve görselleştirme teknolojilerini güçlendireceğini söylüyor. İkinci nesil Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemcilerindeki gelişimleri dikkate alırsak, AMD’nin yakın gelecekte daha güçlü ve etkileyici işlemciler tanıtacağına şüphe yok.

Bununla birlikte AMD’nin yakında duyuracağı 7nm grafik kartları da ayrı bir merak konusu. Nvidia’nın Turing grafik kartlarıyla ve Intel’in CES 2019’da duyurması beklenen kendi GPU’larıyla nasıl rekabet edeceğini görmek ilginç olacak.

İLGİLİ HABERLER