Teknoloji

Amazon’un 3D destekli akıllı telefonunun yeni taslak görüntüsü sızdı

Amazon’un ilk akıllı telefonuna ait yeni ipuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak BGR web sitesi Amazon’daki grafik tasarımcıların oluşturduğunu iddia ettiği ve bunu birden fazla güvenilir kaynağa doğrulattığı bir taslağın fotoğrafını yayınladı.

amazon-akilli-telefon-taslak-020514

Oluşturulan taslak fotoğraftaki telefonda aralarında iPhone 5s, HTC One M8 ve Samsung Galaxy S5’in de bulunduğu birçok üst sınıf akıllı telefondan alınan tasarım unsurları dikkat çekiyor. Cilalanmış ve oluklu bir çerçeveye, alüminyum veya başka bir metalden yapılmış gövdeye, siyah ve gri renkli hatlara sahip olduğu da göze çarpıyor.

Amazon markalı akıllı telefon dedikoduları yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Son olarak geçtiğimiz ekim ayında Amazon’un Primax, Liteon, Sunny Optical gibi kompakt kamera üreticileriyle işbirliğine gittiği söylenmişti. Bu şirketler Amazon için üç boyutlu jest ve göz takibiyle kontrol gibi özellikleri cihazda sunmasına olanak sağlayacak geliştirilmiş sensörleri geliştirecekti.

Amazon’un ilk akıllı telefonunun üç boyutlu algılama yeteneğine sahip sensörlere sahip olması bekleniyor. Ayrıca cihazın altı adet kompakt kamera modülü barındıracağı, bunların dördünün VGA kameralar olacağı belirtilmişti. Cihazın dört bir köşesine yerleştirilecek bu kameralar sayesinde yüksek doğrulukta üç boyutlu hareket algılama ve gözle takip gibi teknolojiler desteklenecek. Yakında beklenen telefonun 13 megapiksel arka ve 12 megapiksel ön kamerasının bulunacağı da söyleniyor.

Akıllı telefonla ilgili diğer dedikodulara baktığımızda 4.7 inç, 720p HD çözünürlüklü ve 3D desteğine sahip ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 2 GB RAM, Android’in yüksek özelleştirmelerden geçmiş özel bir sürümü gibi özelliklerin listelendiğini görüyoruz.

Amazon’un akıllı telefonu 2014’ün üçüncü çeyreği içinde bekleniyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER