Manşetler

Amazon’dan yeni Echo ürünleri: Echo Sub, Echo Link, Echo Link Amp

amazon echo sub
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon, Alexa odaklı etkinliğinde Amazon Echo Sub adlı yeni hoparlörünü tanıttı. Adından da anlaşılacağı üzere, bu hoparlörde 100 vatlık güçlü bir subwoofer bulunuyor. Böylelikle evde kullanım amaçlı işlerde basın gücünü daha fazla yaşamak mümkün olacak.

Amazon Echo Sub, iki adet uyumlu Echo cihazıyla eşleştirilip eksiksiz bir stereo deneyimi yaşatıyor. Aynı zamanda sesle ya da Alexa uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Bu ay içinde satışa sunulacak olan Echo Sub için ön siparişler alınmaya başlandı. Yurt dışı fiyatı da 130 dolar olarak belirlendi.

Büyük boyutlu ve kumaş kaplı bir silindir biçiminde olan bu aygıtın içinde altı inçlik woofer bulunuyor. İki Echo cihazıyla eşleştirildiğinde de 2.1 stereo sistem oluşturuyor. Stereo eşleştirme özelliği Echo için yeni sayılır. Aynı odada birden fazla Echo cihazını gruplamak mümkün oluyor, ancak HomePod veya Google Home Max’te olduğu gibi gerçek stereo sistemlerine eklemek mümkün olmuyor.

Tek bir Echo ile eşleştirildiğinde 1.1 ses, iki Echo ile 2.1 ses çıkışı elde ediliyor. Aynı zamanda gruplar hâlinde Amazon’un çoklu oda kurulumlarında da çalışabiliyor. Alexa, yeni müzik yetenekleri de kazanıyor. Bunların arasında favori grup veya sanatçılardan gelen müzik uyarıları oluyor.

Amazon’un evde ses sistemleri pazarına yönelmesi mantıklı sayılır. Hem Google hem de Apple bu alanda ürünleriyle mevcut durumda. Aynı zamanda bu alanda yurt dışında hatırı sayılır ürünlere sahip olan Sonos‘un karşısına da bir rakip daha çıkmış oluyor. Sonos’un da Alexa destekli çeşitli cihazları bulunuyor, ancak bu şirket ürünleri için daha yüksek fiyat biçiyor, biraz daha paralı müşterileri hedefliyor.

Echo Sub’ın yanı sıra Amazon, iki ses ürünü daha çıkardı. Echo Link Amp ve Echo Link modelleri, çoklu ses girişi ve çıkışına sahip stereo anfiler. Link bir alıcıya ya da anfiye bağlanırken, Link Amp ise Echo cihazına bağlanarak stereo sistemde müzik çalmaya izin veren 60 vatlık çift kanallı anfi içeriyor.

amazon echo link amp
Amazon Echo Link Amp ve Echo Link | Görsel: The Verge

Echo Link‘in fiyatı 200 dolar olarak belirlendi ve bu yıl bitmeden yurt dışında satışta olacak. Link Amp ise 300 dolarlık fiyat ile gelecek yılın başlarında satışta olacak. Her iki ürün de Ethernet ve koaksiyel kablo bağlantılarını destekliyor. İkisinde de mikrofon yok, çünkü bunlar diğer Echo’larla birlikte çalışacak biçimde tasarlanmış.

Bu arada Amazon, çok odalı müzik servisini yazılım geliştirme araç seti aracılığıyla üçüncü taraf üreticilere açıyor. Tüm cihazlar için ücretsiz olacak bu platform desteğinden ilk olarak Polk Command Bar adlı cihaz yararlanacak.

İLGİLİ HABERLER