Teknoloji

Amazon’da ABD’deki binlerce apartmanın dış kapı anahtarı var

amazon key for business
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon, Associated Press’e göre, teslimat görevlilerinin binalara giriş için zil çalmalarına gerek kalmadan erişmelerini sağlayan bir sistem olan Key for Business‘ı, ABD genelinde binlerce binaya kurdu. Üstelik şirketin, teşvik olarak ücretsiz kurulum ve 100 dolarlık hediye kartı kombinasyonunu kullanarak sistemi daha fazla binaya kurmak için agresif bir strateji izlediği bildiriliyor.

Sistem, Amazon sürücülerinin apartmanlara teslimat yapmasını kolaylaştırmak için tasarlandı. Bir dağıtım görevlisi, daire sakinleri veya bir konsiyerj tarafından içeri alınmak yerine, Amazon Flex uygulaması aracılığıyla lobilere geçici erişim sağlamak amacıyla sistemi kullanabiliyor. Daha sonra paketler doğrudan konut sakinlerine teslim edilebiliyor veya bir posta odasında veya bir apartman görevlisine güvenli bir şekilde bırakılabiliyor. 2019’da yayınlanan sistemin teknik bir dökümünde Amazon, pilot programda sistemin ilk teslimatlarının başarısını yüzde 96’dan yüzde 98’e çıkardığını söylüyor.

Teknoloji, 2019’da resmi lansmanı yapılmadan önce, 2018’de pilot uygulama olarak denendi. Ancak, Amazon’un ev sahiplerinin özel mülklere kurması için sunduğu benzer bir sistemin aksine Key for Business, sistem kullanımdayken apartman sakinlerine herhangi bir yükümlülük altında olmadığı bildirilen bina yöneticileri tarafından kuruluyor. Ne var ki bu, Amazon tarafından denetlenen dağıtım görevlilerinin binalarına kolay erişimlerini sağlayan internet bağlantılı bir giriş cihazı hakkında sakinler için çeşitli güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor.

Amazon’un, sistemin kurulu olduğu bina sayısını artırmaya çalıştığı belirtiliyor. Associated Press’e göre, Key for Business kurulumu bina yöneticilerinin kapıları aşındırılıyor ve bazen ücretsiz olarak kurulumlar sunmak için çilingirlerle iş ortaklıkları kuruyor.

Sistem, teslimatları daha kolay ve potansiyel olarak daha hızlı hale getirmenin yanı sıra, Amazon’un teslimat görevlilerine rakiplerine göre rekabet avantajı da sağlıyor. Binalara birden fazla dağıtım şirketi için benzer sistemler kurması pek olası değil, bu da sonunda apartman sakinlerini Amazon’u kullanmaya teşvik edecektir.

İLGİLİ HABERLER