Teknoloji

Amazon Seattle’da bir Amazon Go marketi daha açıyor

amazon go

amazon seattleAmazon, kasasız market deneyimini sunan Amazon Go mağazalarının ilkini genel merkezinin bulunduğu Seattle’da açmıştı. Şirket deneyimin kapsama alanını genişletme konusundaki ilk adımını da aynı şehirde atmaya hazırlanıyor. Geekwire sitesinde yer alan habere göre, Amazon Seattle’daki ikinci Amazon Go marketini sonbaharda açmayı planlıyor.

Seattle’da açılacak yeni Amazon Go marketinin büyüklüğünün mevcut mağazanın neredeyse iki katı olacağı söyleniyor. Mevcut Amazon Go mağazası 167 metrekarelik bir alan kaplıyor. Yeni mağazanın büyüklüğünün ise 280 metrekare olacağı konuşuluyor.

İlk Amazon Go marketinin kapıları, ocak ayında açılmıştı. Müşterilerin mağazaya girerken telefonlarını taratmasıyla başlayan alışveriş sürecinde sensörler ve kameraların yardımıyla müşterilerin neleri satın aldığı takip ediliyor. Böylelikle müşteriler işlerini bitirdiklerinde kasaya uğramadan aldıklarını paketleyip çıkıyor, alışverişin bedeli ise Amazon hesaplarından otomatik olarak tahsil ediyor.

Amazon Seattle dışında başka yerlerde de Amazon Go marketleri açmayı planlıyor. Şirketin ABD’nin Chicago ve San Francisco şehirlerinde Amazon Go açmaya hazırlandığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu mağazaların ne zaman faaliyete geçeceği konusunda ise şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER