Teknoloji

Amazon Go için sıradaki hedefler Chicago ve San Francisco

amazon go

amazon goAmazon’un kasasız alışveriş deneyimi sunan marketi Amazon Go, şu an için sadece şirketin genel merkezinin olduğu Seattle’da bulunuyor. Ancak Amazon’un Chicago ve San Francisco’da mağaza müdürü bulmak için verdiği iş ilanları, kasasız alışveriş deneyiminin yeni duraklarının hangi noktalar olduğunu gösteriyor.

Şirketten henüz yeni mağazalar konusunda resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak ortada verilen iş ilanları dışında başka ipuçları da bulunuyor. Curbed’de yer alan habere göre, Amazon Chicago’nun Loop bölgesinde mağaza açmak için izin aldı. San Francisco Chronicle gazetesi ise Amazon’un kasasız marketi için Union Square yakınlarında bir noktayı seçtiğini iddia etti.

Amazon’un 2018’de açacağı toplam kasasız market sayısının altıyı bulabileceği daha önce gündeme gelmişti. Söz konusu altı mağazadan birinin Los Angeles’ta açılması da oldukça muhtemel görünüyor.

Amazon Go kendisi için bir tür laboratuvar niteliği taşıyan Seattle’da büyük ilgi görmüş ve başarıya ulaşmıştı. İlk mağazadaki başarılı deneyimin ardından yeni mağazalar için çalışılması, Amazon için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. Seattle’daki deneyimin diğer şehirlerde aynı şekilde sürüp sürmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER