Teknoloji

Amazon sadece dört yıldız ve üstü not alan ürünler için mağaza açıyor

amazon

Amazon üzerinde ürünlere verilen notların güvenilirliği tartışılsa da, söz konusu notlar hâlâ pek çok kişinin karar alırken yararlandığı bir referans noktası niteliği taşıyor. Şirket de yeni fiziksel mağaza deneyiminin merkezine kullanıcılar tarafından verilen notları yerleştiriyor.

Sadece Amazon’da dört yıldız ve üstü notlar alan ürünlerin satılacağı özel mağaza, bugün New York’un Soho bölgesinde açılacak. Amazon 4-yıldız adını taşıyacak mağazanın raflarında kullanıcıların yüksek puan verdiği ürünlere yer verilecek.

Mağazada yeni ve çok satan ürünler de aldıkları puanlardan bağımsız olarak gösterilecek. Şirketin kendi markasını taşıyacak ürünlerin mağazada ağırlıklı olması beklense de, üçüncü tarafların sağlayacağı ürünleri de mağazada bulmak mümkün olacak.

Şirket tarafından yeni mağazaya ilişkin yapılan açıklamada mağazadaki ürünlerin ortalama 4.4 yıldız aldığı, mağazadaki ürünlere verilen 5 yıldız sayısının ise 1.8 milyondan fazla olduğu ifade edildi. Mağazaya gelenler, eğer Prime üyesiyseler internet sitesindeki fiyatla ödeme yapabilecek. Prime üyesi olmayanların ise liste fiyatıyla ödeme yapması gerekecek.

Amazon tarafından yeni mağazayla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Mağazada Amazon.com üzerinde istek listesine en çok eklenen ürünlerden oluşan bir ‘En Çok İstenenler’ bölümü bulunacak. ‘New York Çevresinde Popüler’ bölümünde ise New York bölgesindeki müşterilerin ilgi gösterdiği ürünler gösterilecek. ‘Birlikte Sıklıkla Alınan Ürünler’ ve ‘Amazon’a Özel’ bölümleri de mağazada yer alacak.”

İLGİLİ HABERLER