Eğlence

Amazon Prime Video’ya Netflix Party benzeri özellik

Amazon Prime Video'ya Netflix Party benzeri özellik

Amazon Prime üyelerinin arkadaşlarıyla birlikte Prime Video üzerinden birlikte dizi ve filmleri izlemesini sağlayan Watch Party adlı yeni özelliğini duyurdu. Benzer bir özellik Netflix Party gibi üçüncü taraf Chrome eklentileri aracılığıyla Netflix üyeleri tarafından da kullanılabiliyordu. Ancak içerik servisi kendi bünyesinde böyle bir hizmeti sunmuyordu. Bu açıdan Amazon’un öne geçtiğini söyleyebiliriz.

Amazon Watch Party özelliği, şirketin belirttiğine kademeli bir şekilde sunulacak. Şu an için sadece ABD’de kullanılabiliyor. Watch Party grupları en fazla 100 izleyiciden oluşabiliyor. Ancak her bir katılımcının ABD tabanlı Prime aboneliğine sahip olması gerekiyor. Watch Party içindeyken insanlar binlerce içerik arasından video izleyebiliyor. Bunların arasında Amazon’un orijinal yapımları ve lisanslı dizi ve içerikler de bulunuyor.

Her ne kadar Netflix kadar ses getirmese de, Amazon Prime Video’da da dikkat çekici orijinal yapımlar bulunuyor. Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel, Jack Ryan, The Big Sick, The Boys, Homecoming ve My Spy bunlar arasında sayılabilir. ABD’deki hizmet kapsamında Filmler veya TV dizileri kiralanabiliyor ya da satın alınabiliyor. Bunlar ise Watch Party üzerinden ortaklaşa izlenemiyor.

Amazon Prime Video'ya Netflix Party benzeri özellik

Watch Party oturumuna ev sahipliği yapanlar çalma kontrollerini de yönetiyor. Ayrıca tüm misafirlerin birbiriyle konuşabildiği bir sohbet özelliği de bulunuyor. Amazon’un diğer yayın servisi Twitch de benzer bir hizmeti sunuyor, ancak o yayınlar herkese açık. Prime hesabı olan bir kişi yapımcının izleme oturumuna katılabiliyor. Ancak Prime Video’nun Watch Party özelliği tamamen kişiye özel. Ev sahibinin aile üyeleri veya arkadaşlarıyla bir bağlantı paylaşması ve katılımcıların o bağlantıya tıklayarak partiye katılması gerekiyor. Bu açıdan Zoom’a da benziyor.

Prime Video’da Watch Party şu anda sadece masaüstünde açık. Mobil versiyonun gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak Amazon bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER