Teknoloji

Amazon Prime Video’nun Windows 10 uygulaması çıktı

Amazon Prime Video'nun Windows 10 uygulaması çıktı

Amazon Prime Video Windows 10 uygulaması Microsoft Store’da yerini aldı. Bu uygulama sayesinde videoları izleyebilir veya internete bağlı değilken de izlemek için bilgisayara indirebilirsiniz. Prime Video içeriklerini Chrome gibi bir internet tarayıcısından da izlemek mümkündü, ancak şimdiye kadar bir Windows cihazında çevrimdışı izleme için herhangi bir yol bulunmuyordu.

Amazon son zamanlarda Netflix ve benzeri rakiplerine karşı orijinal içeriklerinde artırıma gidiyor. Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel ve Homecoming gibi yapımlar da bunlar arasında yer alıyor. Bu arada yayın servisinin ABD’de canlı TV yayını hizmeti sunmak için de çeşitli görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca bu haftanın başlarında ABD’de, 100 kişinin aynı anda bir şeyler izlemesini sağlayan Watch Party özelliğini de kullanıma sunmuştu.

Windows 10 uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor. Amazon Prime Video’nun Türkiye için abonelik bedeli aylık 5.99 avro. İlk bir ay için de ücretsiz deneme imkanı servis kapsamında sunuluyor.

Amazon’un belirttiğine göre uygulama en fazla 1080p HD video izlemeye veya indirmeye imkan veriyor, ancak bu kalite içerikten içeriğe değişiklik gösteriyor. The Verge sitesi ise yaptığı testlerde bir içeriğin uygulama içinde 4K UHD olarak listelense bile en fazla 720p çözünürlükte izlemeye izin verdiğini belirtiyor. İndirme seçeneği içinde ise İyi, Daha İyi ve En İyi olmak üzere üç seçenek var ve her bir i giderek artan derecede depolama alanı kullanıyor. Örneğin, Tales from the Loop’un 52 dakikalık bir bölümünün En İyi kalitedeki boyutu 2.74 GB tutuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER