EğlenceManşetler

Amazon Prime Video’da reklam dönemi 2024’te başlıyor

amazon prime video inceleme

Amazon Prime Video servisi için önemli bir değişikliği duyurdu. 2024’ün başlarından itibaren Prime Video içeriklerinde “sınırlı sayıda” reklam gösterilmeye başlayacak. Bu reklamları görmek istemeyenlerin mevcut Prime aboneliklerinin üstüne ekstra bir ödeme yapması gerekecek. ABD için bu ekstra ödeme bedelinin 3 dolar olduğu şimdiden açıklandı. Diğer ülkelerdeki reklamsız paket ücretleri ise şimdilik açıklanmış değil.

Bu duyuru, Amazon’un Prime aboneliği kapsamında daha önce film ve TV içeriğinin yanında reklam sunmayan Prime Video’da önemli bir değişikliği temsil ediyor. Kullanıcılar, hâlihazırda Türkiye fiyatı 37,90 TL olan Amazon Prime aboneliği ile hem üçüncü taraf içeriklere hem de Amazon’un The Boys and The Citadel, Air, Manchester by the Sea ve The Big Sick gibi orijinal yapımlarına erişebiliyor.

Amazon, “sınırlı sayıda reklam” ile neyi kastettiği konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak Variety’nin haberinde Amazon’un saat başına dört dakika reklam gösterebileceği belirtiliyor. Şirketin açıklamasında geleneksel TV kanallarından ve diğer çevrimiçi yayın servislerinden daha az reklam gösterilmesinin hedeflendiği vurgulanıyor.

Amazon’dan yapılan açıklamada şu ifadeler de yer alıyor: Prime Video içeriğindeki reklamlar 2024’ün başlarında ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada’da, ardından yılın ilerleyen dönemlerinde Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya’da sunulacak. Prime üyeler için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. 2024’te Prime üyeliğin mevcut fiyatında değişiklik yapmıyoruz.”

Yukarıdaki açıklamada da gördüğünüz gibi, henüz Türkiye’deki Amazon Prime Video izleyicilerinin reklamla karşılaşması söz konusu değil.

Amazon Prime Video’da reklam gösterileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti

Amazon’un Prime Video için reklamlı bir üyelik seçeneği sunabileceğine dair haberler yaz aylarında gündeme gelmişti. Ancak şirketten gelen açıklama, mevcut üyeliklere reklam ekleneceğini ve reklamsız deneyimin bir ek paket olarak sunulacağını gösteriyor.

Amazon Prime Video’da reklam gösterme kararını “İlgi çekici içeriklere yatırıma ve bu yatırımı uzun süre boyunca artırmaya devam edebileceğiz” ifadesiyle savunurken, sahip olduğu geniş içerik yelpazesine de dikkat çekti. Orijinal yapımların yanı sıra bazı ülkelerde canlı spor içerikleri de yayınlayan Amazon, 2021’de de MGM Studios’u 8.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER