Eğlence

Amazon Prime Video’da bireysel kullanıcı profili dönemi başlıyor

amazon prime video

Amazon Prime Video, kişiselleştirilmiş kullanıcı profil oluşturma özelliğini dünya genelinde erişime açıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendi izleme listelerini hazırlayabilecek, kişiselleştirilmiş öneriler alabilecek ve izleme süreçlerini görebilecek.

Söz konusu özelliğin Prime Video aboneleri tarafından memnuniyetle karşılanacağını görmek çok zor değil. Ancak bunun sıradan bir özellik olduğunu ve diğer çevrimiçi içerik servisleri tarafından çok uzun süredir sunulduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla burada şaşırtıcı olanın Amazon’un gecikmesi olduğu söylenebilir.

Prime Video kullanıcıları artık abonelik paketleri doğrultusunda altı adet profil oluşturabilecek. Ebeveynler diledikleri takdirde çocukları için özel “Çocuk” profilleri de kurabilecek. Çocuk profillerinde arama sonuçlarında çocuklara uygun içerikler gösterilecek ve öneriler de bu doğrultuda şekillenecek. Çocuk profili aktifken herhangi bir satın alma yapmaya izin verilmeyecek. Diğer profillerdeki satın almalar da PIN koduyla sınırlandırılabilecek. Buna ek olarak, tüm hesaplarda yine PIN ile ebeveyn kontrolleri sağlanabilecek.

Kullanıcılar profillerini Prime Video’nun iOS, Amazon ve Fire TV uygulamaları üzerinden yönetebilecek. Bunlara ek olarak web, Amazon’un Fire tabletleri ve PlayStation 4 gibi platformlar üzerinden profil yönetimi mümkün olacak. TechCrunch’ın haberine göre; Prime Video, Amazon’un Household ayarları içinde cüzdan paylaşımını aktif hâle getirenler için otomatik olarak profiller oluşturacak. Bu profiller Amazon’un “profillerini yönet” sayfası üzerinden devredışı bırakılabilecek.

Amazon Prime Video için profil oluşturma imkanını ilk olarak Hindistan ile bazı Asya ve Afrika ülkelerinde sunmuştu. Dağıtımın hâlâ kademeli olarak gerçekleştiği ve tüm kullanıcıların bu imkandan hemen yararlanamayacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER