Teknoloji

Amazon’un yeni nesil Prime Air teslimat drone’u daha fazla mesafe katedebiliyor

amazon prime air

Amazon bir süre önce Scout adını taşıyan teslimat robotu üstünde çalışmayı bırakmış ve deneysel projelerinde geri adım atmaya karar vermişti. Görünen o ki, Amazon Prime Air servisi için teslimat drone’u geliştirme süreci bu karardan etkilenmemiş.

Amazon, MK30 adını taşıyan yeni nesil teslimat drone’u hakkında ilk bilgileri paylaştı. MK27-2 adını taşıyan mevcut modelden daha hafif olduğu belirtilen MK30’da da altı adet pervane bulunuyor. MK27-2’deki altıgen çerçeveden vazgeçilmesi göze çarpan bir diğer unsur oluyor.

E-ticaret devi, bu yıl ABD’nin Teksas ve Kaliforniya eyaletlerindeki bir şehirde drone ile teslimatlara başlamayı planlıyor. Şirket bu testlerde MK27-2 drone’unu kullanacak. MK30, 2024’ten önce aktif olarak kullanılmayacak. Menzili MK27-2’den daha uzun olan MK30’un sıcaklığa karşı dayanıklılığı daha yüksek. Buna ek olarak, MK30 hafif yağmur altında da uçabiliyor. Prime Air’in Uçuş Bilimi ekibi tarafından tasarlanan yeni pervanelerin drone’dan çıkan sesi yüzde 25 oranında azaltacağı belirtiliyor.

amazon prime air

Amazon Prime Air servisinin kapsama alanını genişletmeyi planlıyor

Amazon’un mevcut MK27-2 drone’unun bir gürültü problemi olmadığını belirtmek gerekiyor. ABD Federal Havacılık Dairesi’nin (FAA) hazırladığı rapora göre, MK27-2 ile yapılan teslimatlar Teksas’ın College Station şehrindeki doğal yaşamı olumsuz yönde etkilemiyor. Ancak Amazon mühendisleri, drone sesini azaltmayı “önemli bir meydan okuma” olarak değerlendirmiş gibi görünüyor.

Amazon Prime Air servisiyle yapacağı teslimatların kapsama alanını ne zaman genişleteceği konusunda henüz bir detay paylaşmadı. Şirket, önümüzdeki aylarda ve yıllarda bu servisi daha fazla müşteriye ulaştırma sözü verdi.

İLGİLİ HABERLER