Teknoloji

Amazon oyun birimlerinde 100’den fazla kişinin işine son veriyor

amazon.com.tr amazon oyun

Amazon’da şirket genelinde devam eden işten çıkarmalar, oyun yapım birimlerinde çalışanları da etkiliyor gibi görünüyor. Şirketin oyundan sorumlu başkan yardımcısı Christoph Hartmann’ın imzasıyla çalışanlara yapılan açıklamada; Prime Gaming, Oyun Büyümesi ve Amazon Games San Diego stüdyosunda görev yapan 100’den fazla kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. Amazon oyun birimlerinde ihtiyaç duymadığı personelin bir kısmını “stratejik odağı” çerçevesinde başka birimlere atayacak.

Hartmann, ABD’nin Irvine ve Kanada’nın Montreal şehirlerindeki ekiplerin ise büyümeye devam edeceğini belirtirken; oyun yayıncılığı konusundaki çalışmaların da artacağını dile getirdi. İşten çıkarılacak çalışanlara ihbarların yapıldığı, bu çalışanlara tazminat ödeneceği ve belli bir süre daha sağlık sigortalarının geçerli olacağı da Amazon’un açıklamasındaki bilgiler arasında yer alıyor.

İşten çıkarma kararının neden alındığı konusunda bilgi verilmedi. Hartmann sadece Amazon’un mevcut projeler ve uzun vadeli hedefleri değerlendirdikten sonra bu kararı aldığını belirtmekle yetindi.

Amazon oyun geliştirme çalışmalarında beklediğini bulamadı

Amazon oyun geliştirme çalışmalarında şimdiye kadar beklediğini bulabilmiş değil. Şirketin portföyünde oyun olarak sadece New World yer alıyor. Bir diğer proje olan Crucible’ın ömrü bir hayli kısa sürmüştü. Amazon Games’in San Diego stüdyosunu yöneten John Smedley altı yılın ardından görevi bırakacağını ocak ayında açıklamıştı.

Amazon kısa bir süre önce 9 bin çalışanıyla daha yollarını ayıracağını açıklamıştı. Bu karar çerçevesinde oyun yayın platformu Twitch’te görev yapan personelin bir kısmıyla da vedalaşılacağı belirtilmişti. Amazon’un oyun birimlerindeki küçülmenin geniş kapsamlı planın çok ufak bir kısmını temsil ettiğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER