Eğlence

Amazon oyun dünyasında yeniden yapılanıyor

amazon prime gaming

Teknoloji devi Amazon, oyun bölümünde büyük bir yapılanma sürecine giriyor. Şirket, oyun departmanında 180’den fazla işten çıkarmaya gitme kararı aldığını ve Prime Gaming ile ilgili bazı değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu adımlar, Christoph Hartmann tarafından çalışanlara gönderilen bir şirket notu ile açıklandı. Hartmann’ın belirttiğine göre, değişiklikler arasında Twitch üzerinden yayın yapan Crown kanalını kapatmak ve oyun üreticilerine pazarlama desteği sağlayan Game Growth girişimini sonlandırmak yer alıyor.

Amazon Games’in Başkan Yardımcısı Hartmann, çalışanlara yaptığı açıklamada, şirketin bu kararları, işlerini daha da değerlendirdikten sonra aldığını ve “şimdi ve gelecekte harika oyunlar sunmak” için kaynaklarını ve çabalarını odaklamak istediğini belirtti. Ayrıca, Prime Gaming’in ücretsiz oyunları ile ilgili çalışmaların da “yeniden odaklandığını” ve müşterilerin her ay ücretsiz oyunlar almak istediğini belirterek, Prime aboneliklerinin bu yönde iyileştirileceğini ifade etti.

Amazon, Prime Gaming ile ilgili değişiklikler konusunda daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Ancak bu değişikliklerin, nisan ayında açıklanan ve 100’den fazla çalışanı etkileyen işten çıkarmaların ardından geldiği biliniyor. Bu işten çıkarmalar, Prime Gaming, Game Growth ve şirketin San Diego stüdyosundaki çalışanları etkilemişti. Genel olarak, Amazon bu yıl binlerce işten çıkarmaya gitti.

Amazon, Twitch’in sahibi olmanın yanı sıra birçok oyun girişiminde bulunuyor. MMO türündeki New World’ü işletiyor ve Lost Ark’ı yayımlıyor. Gelecekte, Bandai Namco MMO Blue Protocol ve bir sonraki Tomb Raider oyununu yayımlamayı planlıyor ve yeni bir Lord of the Rings MMO üzerinde çalışıyor.

Hartmann, çalışanlarına yaptığı açıklamada, Amazon Games’in yüksek kaliteli oyun içeriği oluşturma konusunda lider olma hedefine vurgu yaptı. Bu cesur vizyonun, oyuncuların en çok ne istediğini keşfederken denemeler yapmayı içerdiğini belirtti. Nisan ayındaki ilk yeniden yapılandırma sonrasında, işlerini ileriye taşıyacak en yüksek potansiyele sahip alanlara kaynaklarını daha fazla yoğunlaştırmaları gerektiğinin açık olduğunu ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER